AK Parti İl Başkanı Üzüm: 'Bekliyoruz'

AK Parti'nin Kayseri belediye başkan adaylarının bu Pazar açıklanması beklenirken 15 Ocak tarihinde açıklanacağı kaydedilmişti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, 'Genel merkezimizin rutin uygulaması bu. Biz de bekliyoruz. Ayın 15'inde adaylar açıklanacak' dedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Youtube Kanalı
Abone Ol

AK Parti 31 Martta yapılacak yerel seçimlerde aday belirleme çalışmalarında son aşamaya geldi. Merakla beklenen 31 Mart yerel seçimlerinde yarışacak AK Parti Kayseri belediye başkan adaylarının bu Pazar açıklanması beklenirken 15 Ocak tarihine ertelendi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, ‘Süreç devam ediyor. Biz de bekliyoruz' dedi.

31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler için siyasi partilerde geri sayım hız kazandı. Adayların belirlenmesi için partilerin genel merkezinde yoğun bir çalışma gerçekleşiyor. YSK takvimine göre aday belirlemek için şubat ayının sonuna kadar süre bulunuyor. Partiler ise adayları Ocak ayı sonuna kadar belirleyip ilan etmeyi planlıyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin yerel seçimlerde İstanbul adaylarını 7 Ocak Pazar, Ankara adaylarını 15 Ocak Pazartesi günü açıklayacaklarını söylemişti. Kayseri adaylarının ise bu Pazar günü açıklanmayacağı öğrenildi.

Tüm Türkiye'de adayların bu ay sonuna kadar açıklanmasını beklediklerini kaydeden Üzüm, ‘Bu genel merkezimizin rutin uygulaması. 28 vilayeti yarın açıklayacaklar. Bunların içinde 12 büyükşehir var. Programlama şu şekilde, doğudan İstanbul'a ulaşım daha kolay olduğu için öncelikle İstanbul, çevresi ve doğudaki illeri açıklayacaklar. Ayın 15'i pazartesi günü de geriye kalan vilayetleri açıklayacaklar. Biz de bekliyoruz. Süreç devam ediyor. Genel merkezimiz ve teşkilat başkanımızla bir toplantı yaptık. En geç ayın 30'una kadar tüm Türkiye'de bitirmeyi istiyoruz. Zaten bu yüzden de meclis üyeliği başvurularımız da 31 Ocak'a kadar uzatıldı. Bu ayın sonuna kadar da inşallah belirlenmeyen yer kalmaz gibi gözüküyor' ifadelerini kullandı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme