AK partililer, o isim için isyan etti

AK Parti Kayseri Milletvekili aday listesinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan sonra ikinci sırada yer aldığı iddia edilen Gazeteci Yazar Ayşe Böhürler'e parti teşkilatları ve tabandan tepki sesleri yükseldi.

TAKİP ET

AK Parti Kayseri Milletvekili aday listesi olduğu iddia edilen bir liste dün Kayseri basınına sızdı. Bu listeye göre, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın ismi bir süredir gündeme geliyordu. İddiaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan Hulusi Paşa'yı Kayseri'de liste başı yapma kararı aldı ve bunu partililere bildirdi. Akar'dan sonra ikinci sıraya ise ithal denilebilecek bir aday olan Nevşehir Ürgüp doğumlu gazeteci Ayşe Böhüler'un Kayseri'den 2 sırada aday gösterileceği duyuruldu. Listenin üçüncü sırasında İsmail Emrah Karayel var. İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ise MHP'de olduğu gibi genel merkez tarafından aday gösterilecek.

Çopuroğlu listenin dördüncü sırasında yer alacak. 5 sırada Kayseri'de kamuoyunun en çok milletvekili olarak görmek istediği isimlerin başında olan Murat Cahit Cıngı'nın ismi yer alıyor. Cıngı'dan sonra Maliye Bakan Yardımcısı Develili Mahmut Gürcan yer alırken, Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Bayar Özsoy yedinci sırada yer alacak. AK Parti Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Emir Yasin Kekeç'in de listede olabileceği dile getirilirken, Yasemin Görücü ile İzzet Buzkan'ın da diğer isimler olacağı ileri sürülüyor.


İŞTE AK PARTİ'NİN MUHTEMEL LİSTESİ
1- Hulusi Akar (Milli Savunma Bakanı)
2- Ayşe Böhüler (Gazeteci- Nevşehirli)
3- İsmail Emrah Karayel (Mevcut Milletvekili)
4- Şaban Çopuroğlu (AK Parti İl Başkanı)
5- Murat Cahit Cıngı (Erciyes A.Ş. Başkanı)
6- Mahmut Gürcan (Maliye Bakan Yardımcısı)
7- Bayar Özsoy (Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı)
8 - Emir Yasin Kekeç (Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı)
9- Yasemin Görücü
10- İzzet Buzkan


Bu listenin dün Kayseri basınında yer alması, AK Parti teşkilatlarında büyük tepkiye neden oldu. Partinin il ve ilçe teşkilatlarının toplanarak, bu isimlerle seçimde büyük sıkıntı yaşayacaklarını dile getirdikleri bildirdi. Özellikle Kayseri ile hiçbir bağı bulunmayan Böhürler'in aday olarak gösterilmesinin büyük oy kaybına neden olacağını dile getiren teşkilat mensupları, “bu ciddi bir yanlış, Kayseri'de bu kadar insan varken, neden başka bir ilden isimler getirilip, aday yapılıyor” diye konuştu.
Sosyal medyada haberlere yapılan yorumlarda da hem listeye hem de Böhürler ismine tepki gösterildi. Yorumcuların geneli, bu listenin inandırıcı olmadığını belirtti.

AYŞE BÖHÜRLER KİMDİR?

Ayşe Böhürler, Kayseri'de dünyaya geldi. Ailesi Nevşehir Ürgüplü bu nedenle nüfus cüzdanı kayıtlarında doğum yeri Ürgüp olarak geçiyor. İlkokul ile birlikte eğitimime İstanbul'da devam edip Erenköy Kız Lisesi'nden mezun oldu.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu'nu bitirdi. 1992'de İzlenim Dergisi'nde editörlüğe ve gazeteciliğe başladı. Derginin kapanmasının ardından yeni çıkmaya başlayan Aksiyon Dergisi'nde kısa süre aile ve eğitim bölüm editörlüğü yaptı. 1995 yılında dönemin en yenilikçi ve özgün televizyon kanallarından birisi olan Kanal 7'de kadın ve eğitim programları sorumlusu olarak çalışmaya başladı. Ondan sonraki meslek kariyerinde televizyonda farklı program kategorilerinde yapımcı olarak devam etti. 2007 yılında Yenişafak gazetesinde köşe yazarlığına başladı. Gazeteciliğin yanı sıra ulusal ve uluslararası platformlarda, sivil toplum örgütlerinde çalıştı.

1995-2007 arasında televizyonda yapımcı ve yönetici olarak çalıştığı yıllarda onlarca programın yapımcılığından sonra 13 İslam ülkesini kapsayan “Duvarların Arkasında Müslüman Ülkelerde Kadın ” isimli belgesel serisinin yapımcılığını üstlendi.

Daha sonra kendi yapım şirketini kurdu. Pek çok program, belgesel ve 4 kitaba imza attı. Orhun Yazıtları'ndan Nobel'e Türk Edebiyatı, Hayme Ana, Ali Emiri Efendi, belgesel çalışmaları içerisinde yer aldı.Kadın, kültür, tarih, Avrupa'da mülteciler, İslamofobi üzerinde çalıştığı konular arasında öne çıktı. Bir televizyon yapımcısı olarak 2014'te mülteciler üzerine çalışmaya başladı. 2016'dan itibaren mültecileri Avrupa rotasında izleyerek, ‘'Avrupa'nın Mültecilerle İmtihanı'' ve ‘'Bir Yıl Sonra'' ismiyle iki ayrı belgesel yaptı. Bunların yanı sıra canlı yayın kuşakları, ramazan programları, Yemek programları, kültür içerikli söyleşi programları yaptı.


HABER: Yasemin serbez

ÖZEL HABER
Yorumlar 3
Kayserisever 09 Nisan 2023 00:26

Cumhurbaşkanımız konuşmalarında biz milletimize hizmetkar olmaya geldik hemen hemen her konuşmasında hizmete vurgu yapıyor.Soruyorum Kayseri milletvekillerinin Kayseri’ye ne hizmeti oldu.Biz bunları hep cumhurbaşkanının yüzü suyu hürmetine oy verdik 2023 yılı seçimine bakıyoruz yine aynı bilindik tablo nasıl olsa bunlar yine oy verdiler HAYIR bu kez oy yok.Seçilecek durumda olanların kayseriye faydalı olacağını düşünmüyorum.Tıpkı eski vekiller gibi.Tabiki zararıAKPARTİ ye duyanlara görenlere duyurulur

Türkiye’nin yüzyılı 08 Nisan 2023 22:26

Bir oyun bile çok kıymetli olduğu bir seçim arefesinde kitleleri kırmamak üzmemek gerektiğine inanıyorum.Bari üst perdeden gönül alma girişimi yapılsada oylar boşa gitmese.Ha bizim aynı avlu içerisinde diğer kapıdan başkasına gitme dışında bir seçeneğimiz olamaz.Milletvekillerinin şehrin tanınmış kişilerinden olması daha çok oy getirir kanaatindeyim.

alsağ 08 Nisan 2023 17:06

ilk üçün hepsine de isyan ediyorum. Akar paşanın bugüne kadar kayseri ye ne faydası oldu ki? Kaldıki son dakikada yüzbinlerce kendi personelinin umutla beklediği kanunu meclisten geri çekti. Tipik general düz mantığıyla hata yaptı. Yani partiye yüzbinlerce oy zarar verdi de denilebilir. İkinci sıradaki hanımı kimse tanımıyor. Kayseride bu kadar yetişmiş zeki adamımız dururken dışarıdan bu hanımamı oy verilecek? Bizden bu salaklığı kimse beklemesin. İ.Emrah KARAYEL namı diğer babasının oğluna da yeter artık diyoruz.Denizcilik-balıkçılık gibi konularla uğraşacağına Kayserimize baksın. Milletvekilliği krallık gibi sürekli babadan oğula mı geçecek? Bizde mal mal oymu vereceğiz. Efendim milli konular varmış, ülke elden gidiyormuş. Bunları söyleyenler bu yanlışları neden yapıyorlar acaba? Biz öyle riskede girmeyiz; alternatif olarak BBP veya MHP ye oyumuzu veririz. Gerisini Ak parti düşünsün...

Bakmadan Geçme