AKAR LİSTE BAŞI OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabinenin tamamını büyükşehirlerden aday göstereceği, bu kapsamda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da Kayseri'den liste başı yapılacağı belirtildi. 

ERDOĞAN ÇALIŞMAYI YAPTI
Bir süredir Kayseri kamuoyunda konuşulan siyasi senaryonun gerçekleşme ihtimalinin güçlendiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda çalışmasını tamamladığı ifade edildi. CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, Ankara'daki yeni bilgilere göre, AK Parti'de bakanların tamamı milletvekili adayı yapılacak. Depremin etkilediği bölgelerde de güçlü isimlerle seçime gidilecek. Depremzedelerin yaralarının bu şekilde sarılması planlanıyor.

KABİNE SEÇİME GİDİYOR
Mevcut kabinenin tamamını büyükşehirlerden aday gösterme planı var. Depremin etkilediği '11 ilde 11 bakan' formülü üzerinde duruluyor. Bu 11 il dışında da büyükşehirlerde Bakan adayları olacağı belirtilirken, Hulusi Akar'ın da Kayseri'den aday gösterilebileceği konuşuluyor. Milletvekili yapılması planlanan mevcut bakanların seçim sonrası olası yeni kabinede ise yer bulmaları, Meclis'teki sayısal tabloyla orantılı olacak. Ama eğer 'Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden seçilirse kabinesini de yenileyecek' beklentisi yüksek.

AKAR SICAK BAKIYOR İDDİASI
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da milletvekili adaylığına sıcak baktığı belirtiliyor. Kayseri'ye bazı hayırlar da yapan Akar'ın seçimlerde çalışma yapmak için hazırlık yaptığı da ifade ediliyor.

HABER MERKEZİ

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme