Akşama Ne Pişirsem?
Akşam yemeği önerisi arayanlar ve pratik akşam yemeği hazırlamak isteyenler bu haber sizin için. Pratik ve lezzetli akşam yemeği tarifi için bizi okumaya devam edin. Akşama ne pişirsem? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…
‘Akşama ne pişirsem?' derdinize çare olmaya geldik. Bu tarif ile pratik ve lezzetli bir akşam yemeği hazırlayabileceksiniz.
Tavuklu Çerkes Pilavı Kayseri'de çokça tüketiliyor. Çerkes mutfağına ait olan bu lezzet, farklı pilav tarifi arayanların favorisi olacak nefis bir alternatif olacak. Pratik ve oldukça lezzetli bu tarifimizi mutlaka deneyin. İşte Tavuklu Çerkes Pilavı tarifinin detayları…
Malzemeler
3 adet tavuk pirzola (haşlanmış)
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı
Kimyon
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
Tavuklu Çerkes Pilavı Nasıl Yapılır?
Tavuklarınızı üzerini geçecek kadar su eklediğiniz tencere de haşlayın. Haşlanan tavukları didikleyin.
Tencereye sıvı yağ ve tereyağını alın ve eritin. Üzerine didiklenmiş tavukları ekleyin ve karıştın. Salçayı da ekleyip karıştırmaya devam edin. Sonrasında baharatları ve tuzunu da ekleyip hafifçe karıştırın.
Tavukların üzerine pirincide ekleyip hafifçe yayın.
Üzerine tavuk suyunu dökün ve kapağını kapatın.
Kısık ateşte pişirin.
Pilav suyunu çektikten sonra ocağı kapatın. 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Süre sonunda servis tabağına ters çevirerek çıkartın.
Afiyet olsun!