Alarm verilmişti! - Erciyes Kaynıyor

Erciyes Dağı'nda ve Erciyes Üniversitesi çevresinde yaşayan 'Anadolu sincapları' olarak bilinen gelengilerin Erciyes Dağı'ndaki artışı dikkat çekti. ERÜ tarafından nesli tükendiğine dair alarm verilen bu hayvanlar için, Erciyes'e pikniğe giden vatandaşlar 'Erciyes bunlarla kaynıyor' yorumunu yaptılar. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

TAKİP ET

Erciyes Dağı'nda ve Erciyes Üniversitesi çevresinde yaşayan Anadolu sincapları olarak bilinen gelengiler, sıcak havaların etkisiyle yuvalarından çıktı. Erciyes Üniversitesi daha önce, gelengi popülasyonunda azalma yaşandığını bildirerek alarm vermişti ancak son zamanlarda sayılarında artış gözlemleniyor.

Bu durum, nesli tükenmekte olan gelengilerin korunması açısından umut verici olsa da, uzmanlar gelengilerin habitatlarındaki dengenin korunmasının önemine dikkat çekiyorlar. Erciyes Dağı'na piknik yapmak için giden bir vatandaş, "Sabahın erken saatlerinde geldik. Erciyes Dağı, muhteşem bir manzaraya sahip, ancak bunun yanı sıra burada gelengiler gibi başka güzellikler de var. Zararsız ve sevimli hayvanlar. Nesilleri tükeniyor diye duyduk ama burada oldukça fazlalar. Ekmek attığım anda 10 gelengi birden geliyor. Hayvanları seviyorum. Korunmalı, özenle bakılmalı" şeklinde konuştu.

Gelengi (Anadolu Sincabı) Nasıl yaşar?
Gelengiler, genellikle Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde, özellikle dağlık ve ormanlık alanlarda yaşarlar. Doğal habitatları geniş ağaçlık alanlar veya kayalık bölgelerdir. Beslenmeleri genellikle çeşitli bitkisel besinlerle sağlanır, ancak zaman zaman insanlar tarafından atılan ekmeğe veya meyvelere de yönelebilirler.

ÖZEL HABER
Yorumlar 6
Kemal Zeybek 22 Temmuz 2024 14:20

Talas ilçesinin üst kôylerinde bunlar çok yaygındı, biz bunlara geleni deriz hatta bir tekerlemesi dahi vardı (geleni gelin olmuş elini beline koymuş) derdik ama tarımsal ilaçlama sonucu şu anda birtane bile kalmadı zararsız hayvanlardı.

Gultekin 22 Temmuz 2024 12:35

Merak etme kardeş hepimiz o şekilde anladık

Ahmet öğret 22 Temmuz 2024 12:29

.

Özden 22 Temmuz 2024 11:10

????

Çılgın 22 Temmuz 2024 10:08

????

Süleyman Kürüm 22 Temmuz 2024 09:35

eski bir sönmüş volkan, acaba hareketlendimi dedim

Bakmadan Geçme