Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (26 Ekim)

Altın fiyatları, hafta boyunca hareketli bir başlangıç yaparak yükselişe geçti. bu fiyat artışının, önümüzdeki hafta da devam edebileceği tahmin ediliyor. Peki, altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

TAKİP ET

Altın fiyatları, haftanın ilk günlerinden itibaren dalgalı bir seyir yükselişine geçti. Küresel piyasalardaki değişimler, jeopolitik gerilimler ve merkez bankalarının enflasyonla mücadele için faiz politikalarında yapılan değişiklikler, altın fiyatlarını yukarıya çekiyor.

Ekonomist İslam Memiş, altın ve gümüş arasındaki değer değişimini yansıtan altın/gümüş rasyosundaki güncel durum hakkında değerlendirmelerde bulundu. Memiş, rasyonun haftasını 81. seviyede tamamladığını belirterek; ‘Şu anda 1 kilo altın vererek 81 kilo gümüş alarak ya da 81 kilo gümüş vererek 1 kilo altın alabilirsiniz' ifadelerini kullandı.

Rasyonun belirginleşmesi için önemli bir gösterge olduğunu gösteren Memiş, bu değerin düşmesi halinde gümüşün değerinin arttığını, yükselme durumunda ise altının güçlendiğini ifade etti. Memiş; ‘Geçtiğimiz ay rasyo 85 seviyesindeydi, bu ay 81 tane geriledi. Yani, geçen ay 1 kilogram altınla 85 kilogram gümüş alabilen bir yatırımcı, aynı gümüşü 81 kilogram ile değiştirerek 4 kilogram gümüş kâr elde etmiş oluyor' dedi.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 26 Ekim güncel altın fiyatları;

Gram altın
Alış: 3,028
Satış: 3,029

Çeyrek altın
Alış: 5,118
Satış: 5,173

Yarım altın
Alış: 10.205
Satış: 10.340

Cumhuriyet altın
Alış: 20.411
Satış: 20.606

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme