Altın Piyasasında Tarihi An: Çeyrek Altın Rekor Kırdı!

Altın piyasasında gelişmeler tüm hızıyla devam ederken çeyrek altın tarihinin en yüksek seviyesine çıktı. Peki, alım fırsatı tekrar olacak mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

TAKİP ET

Altın piyasası hareketli bir süreçten geçerken altının çeyreği bugün tarihindeki en yüksek rakama ulaştı. Son dönemde ekonomik ve jeopolitik gelişmelerle etkilenen altın fiyatları, çeyrek altını da etkileyerek tarihinde görülmemiş bir seviyeye ulaştı.

Yatırımcılar ve ekonomi takipçileri, çeyrek altının tarihi rekorunu göz önünde bulundurarak altın piyasasındaki dalgalanmaları yakından izlemeye başladı. Çeyrek altının tarihinde görülmemiş bu yüksek değeri, altın yatırımcıları arasında heyecan yaratırken, piyasadaki dalgalanmaların bir göstergesi olarak da dikkat çekiyor.

Ekonomi gündemine damgasını vurdu

Geçtiğimiz günlerde 3,700 TL seviyelerinde seyreden çeyrek altın, 8 Mart sabahında hızla yükselerek 3,800 TL bandını aştı. Ancak günün ilerleyen saatlerinde yaşanan sürpriz yükselişle birlikte çeyrek altın, 4,000 TL seviyesine çıkarak tarihi bir rekora imza attı. Yaşanan yükseliş sonrası, altın piyasasındaki dalgalanmaların etkisiyle birlikte ekonomi gündemine de damgasını vurdu.

Ekonomist İslam Memiş, mart ayının altın fiyatları için yükseliş ile geçeceğini belirterek şöyle dedi; ‘Asıl odak noktam Mayıs. Şubat ayındaki bir yazımda ‘Sizi Mayıs ayına hazırlıyorum' uyarım vardı. Mayısa kadar yol haritam da bir değişiklik yok. Mart beklentim döviz kurları, altın ve gümüşün gram fiyatlarının yukarı, borsa ve kripto paraların aşağı olacağı yönünde. Rakamların bir değeri yok. Çünkü her gün değersizleşiyor. İnsanlara artık rakamların yükselmesi bir şey ifade etmiyor. “Bir ay sonra nedenleri ile dolar 50 lira olabilir” de, umursamazlar. Çünkü enflasyon herkesi bezdirdi. Enflasyon karşısında hiçbir rakam kazandırmadı veya koruyamadı.'

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme