Altın ve döviz aralık ayında nasıl ilerleyecek?

Kasım ayının son haftasına girilmesiyle Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, aralık ayında döviz ve altın piyasasının nasıl geçebileceğine dair bazı tahminlerde bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

TAKİP ET

Aralık ayına sayılı günler kala Ünlü Ekonomist İslam Memiş, Tv100'deki köşe yazısında kasım ayını değerlendirerek altın ve döviz kuru hakkında bazı öngörülerde bulundu.

Kasım ayında döviz kuru ve altın piyasası dalgalı ilerledi. Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra bir baskılanma söz konusu oldu. Ancak yeni haftaya altın ve döviz zirvede başladı.

Ünlü Ekonomist İslam Memiş, Tv100'deki köşe yazısında, aralık ayında sıcak para geleceğini belirterek şöyle dedi; ‘Kasımın son işlem haftasına başladık. Genel itibariyle karışık bir aydı. Son haftaya ise her şey zirvede başladı. Bu hafta hangi bant aralıklarını takip edeceğim? 7 bin 959 puandan kapanış yapmıştı. Bu hafta 7 bin 700-8 bin 150 puan aralığını takip edeceğim. 7 bin puan altına sarkma ihtimali zayıflıyor. 7 bin 297-8 bin 490 puan aralığında oyaladılar. Aşağıda teknik olarak ihlal edilen alanlar var. Ancak kasımı 7 bin 700 puanın altına sarkmadan bitirirse düşüş beklentim bitti demek olur. Ondan sebep bu haftaki kapanış önemli… Aralık ayını pozitif tamamlar. Çünkü sıcak para gelecek, muhtemelen 20-25 milyar dolar civarı. Yükseliş trendine girdiğinde hedefi 10 bin puan olur.'

Ons altını da değerlendiren Memiş, 2 bin 9 dolar seviyesinde. 1.980-2.080 dolar aralığını takip edeceğim. 2024'de 2 bin dolar seviyesine yerleşecek, 2 bin doların dip olacağı bir ons bekliyorum o ayrı. Ancak son bir kez 1.930-1.980 dolar aralığı bir alanda boşluk kaldı. Teknik olarak oranın tamamlanması gerek. Yani, Aralık'ta da olsa bu alanın test edilmesi gerek. Hangi bahane olur bilinmez ama aşağıda alanı var.' ifadelerine yer verdi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme