Altun'dan Dünya Gıda Günü'ne gönderme!

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Erdal Altun Dünya Gıda Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Altun, gıda ürünlerinde tükeniş olduğuna dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Erdal Altun,Dünya Gıda Günü'ne özel yayımladığı mesajında yanlış ekonomi politikaları, tarım üretiminin hızla azalması, asgari ücretli ve emekli ücretlerinin açlık sınırının altında kalmas nedeniyşe sağlıklı beslenmenin lüks haline geldiğini belirtti.

Altun, İklim değişikliği, su kaynaklarının kirlenmesi, ormanların, sulak alanların ve çevrenin tahrip edilmesi, tarım alanları ve meraların amaç dışı kullanılması, artan nüfus, mülteci akını gibi sorunların yakın gelecekte su krizine, toprak kıtlığına ve dolayısıyla gıda krizine neden olacağını ifade etti.

Suyun önemine de değinen Altun, iklim değişikliğinin, özellikle son yıllarda insan eliyle kriz haline dönüştürüldüğünü belirterek, ''Aşırı yağışlar, su baskınları, can kayıpları, aşırı sıcaklar, kuraklık olarak dünya ülkelerinin gündeminde sıkça yer almaktadır. İçilebilir su kaynaklarımızın ve tarımsal üretimin hızla azalması, yönetenler tarafından sorun çözücü tarım, gıda ve su yeterli politikalarının oluşturulmaması, gelecek için duyulan endişeleri arttırmıştır.'' ifadelerini kullandı.

İklim değişikliği nedeniyle meydana gelen ciddi sorunların çözümü için hızlı adımların atılması gerektiğini kaydeden Altun, Birleşmiş Milletler öncülüğünde, 193 ülkenin 2019 yılında imzaladığı 'Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'ndan sıfır açlığın, 2030 yılı için ulaşılabilir olmaktan çıktığını vurguladı.

Dünya genelinde gıda güvencesinin sağlanamadığını belirten Altun, şunları kaydetti: ''Bugün dünyada 800 milyonun üzerinde insan yani her 10 kişiden biri yatağa aç girmektedir. Ülkemizde ise insanlarımızın yüzde 22`si yeterli gıdaya ulaşamamakta yüzde 8,5`u ise açlık sınırında yaşamaktadır. Maalesef Ak Parti hükümeti gıda politikasını da iç siyasete alet etmekte, yapılan denetimlerde partiye yakın olup olmamasına göre ifşa veya cezalar verilmekte. Parti yanlısı üreticilerin toplum sağlığını tehlikeye atan üretimlerine göz yumulurken, geleceğimize ne denli zararlar verildiği dikkate alınmamaktadır.''

'İnsanlığın kurduğu medeniyette son nokta'

İsrail'in Filistin'e saldırılarını kınayan Altun şöyle devam etti, 'Tüm dünyanın gözleri önünde Gazze'de katliam yapan İsrail'in insan haklarını hiçe sayarak en temel ihtiyaç olan su ve ekmeğin dahi bölgeye girmesine izin vermediği, çocukların ve hastaların açlıktan öldüğü bu günleri “Dünya Gıda Günü” olarak tanımlamak insanlığın ve kurduğu medeniyetin geldiği noktayı gösteren en güzel örnektir.

İnsanlık için kâbus olan bu yokluğu, adaletsizliği ve yoksulluğu yenmek için Saadet Partimiz iktidarı hepimizin ortak toplumsal görevidir. Unutulmamalıdır ki, dünya üzerinde üretilen tarım ve gıda ürünleri doğru taksim edildiğin de 8 milyarı geçen dünya nüfusunu beslemeye yetecek miktardadır. Eğer dünyada açlık varsa bu yetersiz bitkisel ve hayvansal ürünler ve gıda arzından değil, adaletsiz gelir dağılımından, yatırımın tarım ve hayvancılık yerine betona yapılmasındandır.

Gıda krizinden kurtulabilmek; rant ve beton ekonomisi yerine üretim ekonomisini, sermayenin öncelikleri yerine kamusal ve toplumsal çıkarları, gündelik politikalar yerine planlı kalkınmayı önceleyen “Tarım Gıda ve Hayvancılık Politikaları”nı savunmakla ve yaşama geçirmekle mümkündür.

Saadet Partisi il başkanlığı olarak; açlığın, yokluğun ve yoksulluğun son bulduğu, adil düzenin olduğu bir ülke ve yeni bir dünya özlemiyle bilimden, üretimden, insandan, emekten, doğadan, kamu yararı ve İnsanlığın çıkarından yana tutumumuz devam edecektir.'

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme