Anadolu etnik müziğin öncüsü usta isim Kayseri'ye geliyor! Şehri buluşturacak...
Anadolu etnik ve mistik müziğine yön veren tambur, gitar, bağlama ve ud çalan usta sanatçı, icat ettiği 'di-tar' adlı enstrümanı ile çağdaş batı müziği ile Mezopotamya'ya ait tınıları sentezlediği geleneksel türkülerini sevenleriyle buluşturacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...
Anadolu etnik ve mistik müziğine yön veren, halk müziği ezgileri ve Orta Asya tınılarını batı enstrümanlarıyla harmanlayarak dinleyicilerine aktaran usta sanatçı Ahmet Aslan, Kayseri'ye geliyor. Tambur, gitar, bağlama ve ud çalan usta sanatçı icat ettiği 'di-tar' adlı enstrümanı ile Aslan, müzik icralarında; çağdaş batı müziği ile Mezopotamya'ya ait enstrüman tınılarını sentezleyen sanatçı geleneksel türküler ve bilinmiş parçalarda ve yeni şarkılarında; kendine özgü bir tarz, sıra dışı ve ezberbozan seslendirme biçimiyle hayranlık uyandıran bir yoruma sahip...
Mistik ve etnik müziği; kimi zaman kendini arayan, belki sevgiliyi belki sonsuzluğu özleyen, biraz bilge, biraz sezgisel ve derin temalarla bütünleştiren Aslan, Zazaca, Kürtçe ve Türkçe seslendirerek dinleyenleri mest edecek.
Ahmet Aslan ne zaman gelecek?
26 Ekim Salı günü Gültepe Kültür Merkezi'nde hayranlarıyla buluşacak olan ünlü isim konser boyunca birbirinden güzel eserlerini seslendirecek.
20.30'da başlayacağı duyurulan konserin bilet fiyatı ise 324 TL'den başlıyor.
Ahmet Aslan kimdir?
Passo'dan edindiğimiz bilgiye göre, İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuarı'nda eğitim gören, Ahmet Aslan, 1996'dan beri Almanya'da yaşamını sürdüren sanatçı 2003 yılında 'Va u Waxt (Rüzgar ve Zaman)' adlı ilk solo albümü yayınlanmıştır. İlk albümüyle çok dikkat çeken müzisyen, bu albümün ardından 2008 yılında 'Veyve Milaketu (Meleklerin Dansı)' isimli yeni albümünü dinleyecilerine sunmuştur. 2008-2012 yılları arasında Dünya Müziği üzerine eğitim görmüştür.
Bu eğitimini Codarts University for the Arts (Rotterdam Dünya Müzik Akademisi) adlı okulda, lisans düzeyinde tamamlamıştır. Eğitim gördüğü zaman aralığında Klasik Gitar ve Bağlama (DI-TAR - Gitar-Saz) kombinasyonu ile kendi kaynaklarından oluşan bir enstrüman icra etmiştir. Bu enstrümanın oluşum aşamasında öncelikle birçok farklı grafik tasarımı ile yola çıkıp daha sonra prototipler deneyen Aslan, öğretmenleri (Martin Greve, Paco Pena) ve diğer müzisyenler (Carlo Domeniconi, Antonis Anissegos) ile yaptığı görüşmelerden sonra, enstrüman yapımcısı Süleyman Aslan (Dutar Saz Evi) ile birlikte bu enstrümanın ilk örneğini çalışarak, 'deneysel' olarak nitelendirilen Di-Tar'ı telli müzik aletleri arasına kazandırmıştır.
Yeni enstrümanı ile stüdyoya giren sanatçı, 2015 yılında yayınladığı Na-Mükemmel (Imperfect) adlı albümüyle, yeni enstrümanın getirdiği özgün tarz ile eserlerini dinleyicileriyle paylaştı. Bu albümüyle büyük yankı uyandıran Aslan, bu süreçle beraber hem farklı tarzdaki önemli müzik insanları ile hem de solo performanslarıyla birçok single yayınladı. Son olarak 2019 yılında çıkardığı Dornağe Budelay (Budala Aurası) isimli albümünün ardından halen günümüzde halk ezgilerini kendine has 'deneysel' tarzıyla yorumlamaya devam ediyor.