Anne Boydak'ı son yolculuğuna hapisteki oğulları yolcu etti

Boydak kardeşlerin 82 yaşında vefat eden annesi Huriye Boydak son yolculuğuna uğurlandı.

Camiikebir'de kılınan cenaze namazına yoğun bir kalabalık gelirken, geniş güvenlik önlemi alınarak ise FETÖ/PDY davasından tutuklu Hacı, Memduh, Bekir, İlyas Boydak ve Murat Bozdağ izinli olarak katıldı.
KAYSO Başkanı Mustafa Boydak da cenaze namazına geldi. Cenaze namazının başlamasına kadar üç mahkum nakil aracı ile getirilen ve bir araçta bekletilen Boydak kardeşler, ikindi namazının bitmesi ve cenaze namazının kılınmaya başlanması ile mahkum nakil araçlarından indirilerek musalla taşının önüne getirildi. Törende Boydak kardeşlerden Boydak Holding eski CEO'su Memduh Boydak gözyaşlarını tutamazken, Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak'ın da üzgün tavırları dikkat çekti.
ALKIŞ VE DESTEK SLOGANLARI ATILDI
Boydak kardeşlerin annesi Huriye Boydak'ın cenaze namazı başlamadan hemen önce musalla taşı önüne getirilen tutuklu Boydaklara namaz için gelen cemaatten alkışlar ve yanınızdayız şeklinde destek sloganları gelirken, tutuklu Boydaklara ulaşmak için halkın girişimlerine ise çok sayıdaki cezaevi jandarma görevlileri güçlükle karşı koydu. Zaman zaman seslerin ve tansiyonun yükseldiği cenaze töreninde büyük bir sorun yaşanmadan cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı öncesinde mahkum nakil aracında bekleyen Boydaklara vatandaşlar aracın küçük penceresinden el salladı, Boydakların da vatandaşa el salladığı dikkatlerden kaçmadı.
PROTOKOLDEN KİMSE KATILMADI
Boydak kardeşlerin annelerinin cenaze törenine Kayseri ve diğer yerlerden hiçbir protokol üyesinin katılmadığı da dikkat çekti. İl Müftüsü Şahin Güven'in kıldırdığı cenaze namazında tutuklu bulunan Boydak kardeşlerin elleri kelepçeli geldiği, namaz esnasında ise kelepçelerinin açıldığı görüldü. Namaz öncesinde İl müftüsü Güven, 'Merhumeye son görevimizi yerine getireceğiz. Onun için herhangi bir slogan, alkış, protesto gibi şeylere gerek yok. Bizler burada Allah rızası için son görevi yerine getiren müminler olarak bulunmalıyız. Ölülere nasıl saygı göstermemiz gerektiğini hepimiz biliyoruz ve bilmeliyiz. Onun için güzelce namazımızı kılacağız. Sonra tekbirlerle buradan cenazemizi alacağız' diyerek uyarı yaptı. Törende tutuklu Boydakların tabutu taşımalarına izin verilmedi. Vefat eden Huriye Boydak, şehir mezarlığında toprağa verildi. HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme