Apartmanlarda köy hayatı yaşanıyor

Kayseri'de bazı apartman sakinleri şehirde köy hayatı yaşıyor.

Evlerde bulunan yün yorgan ve yastıklarının yününü yıkayan ve kurutarak tekrar yerleştiren vatandaşlar, yağmurlu ve soğuk seyreden havalarda apartmanların içinde söz konusu bu işleri yapmaya başladı.
Yorgan ve yastıkların içerisinden önce çıkarılan, sonra yıkanan, daha sonra kurutularak çeşitli işlemler sonucu kabartılan yünler, daha sonra tekrardan yorgan ve yastıkların içerisine dolduruluyor. Normal şartlar altında bu işlemleri binanın veya evin avlusunda yapan vatandaşlar, artık apartmanların içerisinde yün kurutmaya ve yastık ile yorganın içine yerleştirmeye başladı.
Apartman sakinlerinin de ilgisini çeken bu uygulama kimine göre hoş karşılanmazken, kimine göre de zaruret halinde olabilir şeklinde yorumlanıyor. Ancak insanlar, bu tür faaliyetlerin, kokuya neden olması ve kılların evlere gelmesi nedeniyle sokakta yapılması yönünde hemfikir.
Kayseri'deki bazı apartmanlarda bunun gibi daha bir çok uygulamalar görülürken bunlardan bazıları ise apartmanda merdivenlerin üzerine geçişi kapatacak şekilde minder serilerek oturulması ve çay içilmesi, oyun oynanması, yüksek sesle sohbet edilmesi ve müzik dinlenmesi oldu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme