Araç sahipleri dikkat son gün 31 Ağustos!

Ek motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) ilk taksitinin ödeme süresi de 31 Ağustos'ta sona eriyor. Ek MTV'yi ödemeyen, trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil kaydı kapatma işlemini gerçekleştiremeyecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haberde…

Ek motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) ilk taksitinin ödeme süresi de 31 Ağustos'ta sona eriyor. Ek MTV'yi ödemeyen, trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil kaydı kapatma işlemini gerçekleştiremeyecek.
Şubat ayında meydana gelen depremin izleri hala sürerken, deprem dolayısıyla sadece bu yıla özel uygulanacağı bildirilen Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesinin sonuna yaklaşıldı. 2023 Temmuz ayı itibariyle aracı olan vatandaşlar için geri sayım başladı. Ek MTV'nin ilk taksitini Ağustos ayının sonuna kadar, ikinci taksitini ise Kasım ayında ödeyecekler. Araç sahibi milyonlarca kişiyi ilgilendiren Ek MTV ödemeleri anlaşmalı bankalarda, veznelerden, internet sitesinden veya ATM'ler üzerinden yapılabilecek.

2023 MTV ne kadar?

MTV'nin belirlenmesinde aracın motor büyüklüğü, yaşı ve değeri etkili oluyor. Bu kapsamda hangi araçların ne kadar MTV ödeyeceği de böylece belli oldu. 3 yaşına kadar olan araçlarda 1300 ve altı motor hacmi olanlar için ek vergi olmasaydı 2.120 lira MTV ödenecekti. Ancak ek vergi ile bu miktar ikiye katlanaca ve ödenecek tutar 4 bin 240 TL olacak. En yüksek MTV ise bu kapsamda 202 bin 304 TL'ye kadar yükselecek.

Kimler ek MTV ödiyecek?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlar ve mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için iki katına çıkarıldı. Ek MTV, aracın sıfır ya da trafiğe kayıtlı olması fark etmeksizin, tüm araçlara uygulanacak.

Ek MTV'den kimler muaf olacak?

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığınca Vergi Usul Kanunu kapsamında "mücbir sebep hali" ilan edilen yerlerde; deprem tarihi itibarıyla kayıt ve tescilli olan taşıtlar, deprem nedeniyle yıkılan veya ağır ya da orta hasarlı hale gelen binaların maliklerine ait taşıtlar, depremlerde ağır hasar görerek kullanılamaz duruma gelen taşıtlar ile deprem nedeniyle eşi veya birinci derece kan hısımlarından birini kaybeden mükelleflere ait taşıtlar ek MTV'den muaf olacak


ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme