Aracı Olanlar Dikkat! Sigorta Poliçesinde Bile Usulsüzlük Yapılıyor

Bu haber aracı olan herkesi ilgilendiriyor. Zorunlu trafik sigortası poliçesini hangi acentede yaptırdığınız büyük önem taşıyor. Sigorta poliçelerinde yapılan usulsüzlükleri fark etmemeniz büyük mağduriyet yaşamanıza neden olabilir. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

TAKİP ET

Ülkemizde trafiğe çıkan bütün araçların trafik sigortası yaptırması zorunlu. Ancak sigorta poliçelerinde bile usulsüzlük yapılabildiği oluyor. Dikkatli olmayan pek çok araç sahibi ciddi mağduriyetler yaşayabiliyor.

Son dönemlerde artan kasko ve zorunlu trafik sigortası bedelleri, bazı acentelerin farklı yollara başvurmasına neden oluyor. Sigorta primlerini düşük tahsil eden, ancak kaskonun ve trafik sigortalarının teminat kapsamlarını daraltan firmalar, araç sahiplerinin mağdur olmasına neden oluyor.

Poliçe satın alınan firmalar araştırılmalı

Uzmanlar, araç sahiplerinin poliçe satın aldığı firmaları iyice araştırmaları, yaptırdığı kasko ve sigortaların teminat bedellerini ve kapsamlarını çok iyi sorgulamaları uyarısında bulunuyor.

Kayseri'de yapılan toplantıda, bu konuda yaşanan sorunlar da masaya yatırıldı. Kayseri Ticaret Odası'nın (KTO) ev sahipliğinde düzenlenen istişare toplantısında Sigorta Acenteleri ve Aracıları Meslek Komitesi üyeleri, sorun ve taleplerini AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid Cıngı'ya ileterek, çözüm bulunmasını istedi. Sektör temsilcilerinin sorunlarını dinleyen Cıngı, çözüm için çaba göstereceğini söyledi.

Uygulanan cezaların artırılması talep edildi

Kayseri Ticaret Odası (KTO) 37. Sigorta Acenteleri ve Aracıları Meslek Komitesi istişare toplantısınaAK Parti Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid Cıngı'nın yanı sıra, KTO Başkanı Ömer Gülsoy, Yönetim Kurulu Üyesi Latif Başkal, komite üyeleri ve sigorta acente firmaları sahipleri de katıldı. Komite üyeleri ve sektör temsilcileri sorunlarını dile getirirken, usulsüz poliçelerin kesildiğini ve araç sahiplerinin mağdur edildiğini dile getirdi. Bu durumda, diğer firmaların da haksız rekabetle karşı karşıya kaldığını belirten temsilciler, uygulanan cezaların artırılmasını istedi.
Aktarılan konuların önemine değinen Milletvekili Cahit Cıngı, çözüm noktasında gayret göstereceğini ifade etti. KTO Başkanı Gülsoy da, milletvekili Cıngı'ya teşekkür etti.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme