Arıkan, CHP'den 2. sırada

CHP ile Saadet Partisi'nin Kayseri'de ortak liste ile seçime gitme kararı aldığı öğrenildi. Bu durumda listenin ilk sırasında CHP'li bir adaya, ikinci sırasında ise Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan'a yer verilecek.

TAKİP ET

14 Mayıs seçimleri için siyasi partilerin adaylarını belirleyip Yüksek Seçim Kurulu'na bildirmeleri için geri sayım devam ederken, aday belirleme aşamasında olan ittifak ortaklarının nasıl hamleler yaptığı da merak ediliyor. Cumhur İttifakını oluşturan siyasi partiler, kendi logoları ile seçime gitme kararı aldı ve bunu da kamuoyuna deklare etti. Ancak Millet ittifakını oluşturan siyasi partiler, bazı seçim çevrelerinde ortak liste ile seçime gidecek.

Millet ittifakının ortak aday göstereceği illerden birinin de Kayseri olması kesinleşti. Bu karara göre, Saadet Partisi Kayseri'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin logosu altında seçime girecek.

CHP Kayseri milletvekili aday listesinin ilk sırası CHP'li bir adaya verilirken, ikinci sırada Saadet Partili bir adaya yer verilecek. Bu ismin SP Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Arıkan, gelişmeyi doğrulayarak, “Çok ufak pürüzler kaldı onları da yakında çözülecek. Ortak liste ile girilecek benim de adaylığım üzerinde mutabakat sağlandı” dedi.

Ortak listenin 5. Sırasından sonra Saadet Partili iki adaya daha yer verilecek. Ayrıca Demokrat Parti, Deva Partisi veya Gelecek Partisi'nin de bu şekilde seçime katılım katılmayacağı henüz netleşmedi.


Haber: Nuray Canbulatel

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme