Artışa engel olunamıyor! Kayseri'de tahtı fena sallandı!

Türkiye'nin vazgeçilmez kuruyemişinin artışına engel olunamıyor. Geçtiğimiz bayramda da misafirlerine baklava hazırlamak isteyen vatandaşlar fiyatlardaki artış sebebiyle ceviz almaktan vazgeçerek başka alternatiflere yöneldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Türkiye'nin vazgeçilmez kuruyemişi cevizde yaşanan artışla baklavanın tahtı fena sallandı. Fiyatlar geride bıraktığımız Kurban Bayramı'nda da misafirlerine baklava hazırlamak isteyen vatandaşların fiyatlardaki artış sebebiyle ceviz almaktan vazgeçerek başka alternatiflere yöneldiğini gösterdi.

Kayseri'de bayram alışverişinde yoğun bir hareketlilik gözlenmişti. Hanımlar bayram öncesi, hazırlıklarını tamamlamak için alışveriş yaptı ancak ceviz fiyatlarının yüksekliği, geleneksel lezzet olan baklavaya olan talebi azalttı.

Kayseri'de 200 TL ile 400 TL arasında satışı yapılan ceviz, vatandaşları baklavaya alternatif tatlılara yöneldi. Hem vatandaşlar hem de esnaf, bu yüksek fiyatlar karşısında endişeli. Ceviz fiyatlarındaki artışın seyri merakla bekleniyor.

Kayseri esnafı ceviz fiyatlarındaki artışın satışları olumsuz etkilediğini belirtirken uçuk fiyatlardan vatandaşların şikayet ettiğini ifade ediyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme