Asansör Etiketlerindeki Renkler Neyi Anlatıyor?

Son günlerde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda (KYK) meydana gelen asansör kazalarından sonra gözler asansör etiketlerine çevrildi. Peki bu etiketlerdeki renkler neyi anlatıyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Son günlerde KYK'larda meydana gelen asansör facialarından sonra herkesin gözü asansör etiketlerine yöneldi. Peki bu etiketlerin renklerinde ki anlam ne? Detaylar haberimizde...

Aydın-Efeler'deki KYK yurdunda 25 Ekim tarihinde meydana gelen asansör faciasında 15 öğrenci yaralanmış, 1 öğrenci de hayatını kaybetmişti. Bu facianın üzerine uzun süredir asansörün arızalı olduğunu yurt yönetimine öğrencilerin bildirdiğini fakat sonuç alamadıkları bilgisi gelmişti. Bu faciadan sonra Türkiye'nin farklı illerinden birçok KYK yurdunda protestolar başlamış, sosyal medya hesaplarında her gün başka bir ildeki yurtta asansörde kalma olayları yaşandığı görülmüştü. Peki asansörlerde etiket var mıydı? Biz etiketlerin ne anlattığını ne kadar biliyoruz?

Kırmızı Etiket;

Kırmızı etiket raporu verilen asansörler için 1 ay sürede asansör eksiklerini yaptırmanız için size süre tanır. Belirtilen zamanlarda asansörün eksiklerini yaptırmadığınız takdirde cezai işlem uygulanır..

Mavi Etiket;

Mavi etiketi olan asansörler hafif kusurlu sayılmaktadır. Kulllanıma uygundur anlamı taşır. Hafif bulunan kusurlar ise asansörün çalışmasında emniyet açığı olmayan maddelerden ibarettir.

Sarı Etiket;

Asansör denetimleri sonucunda can ve mal güvenliği için sorun teşkil eden asansörlere yapıştırılır. Sarı renkli etiket yapıştırılan asansör, bina yönetimine bildirilmeli, 60 gün içerisinde belirtilen sorunların giderilmesi istenir. Giderilmemesi halinde tutanak tutulur.

Yeşil Etiket;

Kontrolü yapılan asansörün kullanım açısından herhangi bir risk taşımadığını bildiren etikettir. Asansör can ve mal güvenliği açısından tehlike taşımamaktadır.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme