Aşkın Genç'ten O İsme Tepki!

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ekonomik sıkıntılar karşısında vatandaşlara sabır tavsiye etmesini eleştirdi. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Bakan Şimşek'in ekonomik sorunlara çözüm üretmek yerine halkın dayanıklılığını test ettiğini vurgulayarak açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek, CNN Türk'te katıldığı programda, ekonomide yaşanan gelişmelere değinerek, halkın geçim sıkıntısının farkında olduklarını söyledi. Şimşek, enflasyonun düşmesi için zaman ve sabır gerektiğini dile getirirken, CHP Milletvekili Genç bu açıklamaların halkın sorunlarını hafifletmekten uzak olduğunu belirtti.

Zaman Kazanmaya Çalışıyorlar

Genç, yazılı açıklamasında Şimşek'in söylemlerinin sadece zaman kazanmaya yönelik olduğunu savundu. ‘Sayın Bakan, ekonomide bazı olumlu gelişmelerden bahsediyor; ancak bu iyileşmeler halkın mutfak harcamalarına, artan kira bedellerine yansımıyor,' diyen Genç, Türkiye'nin ekonomik başarısının yalnızca halkın refahıyla ölçülebileceğini ifade etti.

Halkın Sabrı Zorlanıyor

Genç, enflasyonun tek haneye düşeceği söylemlerinin halk için bir anlam ifade etmediğini belirterek, ‘Enflasyonun artış hızının yavaşlaması, vatandaşın geçim derdini hafifletmiyor. Halkın cebine yansıyan somut bir fayda yokken, sadece rakamlarla oynayarak başarı iddiasında bulunmak halkın sabrını daha ne kadar zorlayacak?' diye sordu.

Faturalar Ödenemiyor

Açıklamasında cari açıkta düşüş ve uluslararası rezervlerdeki artış gibi Bakan Şimşek'in olumlu olarak sunduğu gelişmelerin, vatandaşın yaşam koşullarına bir etkisi olmadığını vurgulayan Genç, ‘Bu ülkenin insanları faturalarını ödeyemiyor, temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Gerçek çözümler ortaya konulmadıkça bu halkın sabrı tükenecek' dedi.

Somut Çözümler İçin Çağrıda Bulundu

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, ekonominin sadece rakamlardan ibaret olmadığını, halkın sofrasındaki ekmeğin küçüldüğünü, temel ihtiyaçların karşılanmakta zorlanıldığını hatırlatarak, hükümete gerçek ve somut çözümler üretme çağrısında bulundu.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme