Atama bekleyenlere yeni gelişme!

Yeni kurulan Milli Eğitim Akademisi atama bekleyen öğretmen adaylarına umut oldu. Akademiye girmeye hak kazanan öğretmen adaylarına maaş bağlanacak. Eğitim sonundaki sınavı kazanan adaylar sözleşmeli öğretmen olarak atanacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Milli Eğitim Akademi'yle ilgili süreç netleşmeye başlıyor. KPSS puan sıralamasına göre eğitim fakültesi mezunları için 3 dönem (10-14 hafta) diğer fakültelerden mezun olanlar için verilecek 4 dönem eğitim süresi boyunca adaylara 23 bin TL maaş bağlanacak.

Kayseri'de bekleniyor!

Milli Eğitim Akademisi interten adresinden edinilen bilgilere göre, akademi 14 pilot ilde uygulanmaya başlayacak ve zamanla genişletilecek. İlk büyükşehirlerde gerçekleştirilecek bu uygulamanın pilot il olarak Kayseri'nin de yer alması bekleniyor.

Adaylar 3 yıl sonra kadroya geçecek!

Akademide, KPSS puan üstünlüğüne göre eğitim fakültesi mezunları için 3 dönem (10-14 hafta), diğer fakültelerden mezun olanlar için ise 4 dönem eğitim verilecek.

Bu eğitim süresince adaylar devlet memuru olarak kabul edilmeyecek ve başarılı olmaları durumunda sözleşmeli öğretmen olarak atanacaklar, ardından 3 yıl çalıştıktan sonra kadroya geçecekler​.

Eğitimde, programlar, eğitim teknolojileri, sınıf yönetimi, pedagojik formasyon, müfredat geliştirme ve ölçme-değerlendirme gibi konular yer alacak.

23 bin TL maaş ödenecek

Eğitim süresi boyunca öğretmen adaylarının sigorta primleri devlet tarafından karşılanacak. Ayrıca, adaylara sosyal haklar ve güvenlik önlemleri sağlanır.

Milli Eğitim Akademisi'nde eğitim gören öğretmen adaylarına yaklaşık 23 bin TL maaş ödenecek. Maaş uygulaması 1 Eylül 2025'te başlayacak.

Başvuru için gerekli belgeler

Başvurular Milli Eğitim Bakanlığı internet adresi üzerinden yapılacak. KPSS sonuç belgesi, Mezuniyet belgesi Kimlik fotokopisi, ve varsa diğer destekleyici belgeler başvurda gerekli olacak.

Milli Eğitim Akademisi resmi internet adresini incelemek için tıklayın...

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme