Ateşle oynamayın! İhmal edilen hayati gereklilik

Türkiye'de her yıl binlerce yangın olayı yaşanıyor. Bu olayların birçoğunda, yangın güvenliği ekipmanlarının yetersizliği ya da bakımsızlığı başrolü oynuyor. Detaylar haberimizde...

Türkiye'de her yıl binlerce yangın olayı yaşanıyor. Bu olayların birçoğunda, yangın güvenliği ekipmanlarının yetersizliği ya da bakımsızlığı başrolü oynuyor. Özellikle konutlarda, işyerlerinde ve araçlarda bulunan yangın tüplerinin ömrü, çoğu kişi tarafından göz ardı ediliyor. Ancak bu tüplerin, kanunen belirli aralıklarla yenilenmesi gerekiyor.

Yangın tüpleri, olası bir yangın anında kritik öneme sahiptir. Ancak, bu aletlerin etkili olabilmesi için düzenli bakıma ve yenilemeye ihtiyaçları vardır. Yangın güvenliği uzmanları, yangın tüplerinin bakımlarının yapılmaması durumunda etkilerinin azalacağını ifade ediyor.

Yangın tüplerinin bakımı

Uzmanlar, yangın tüplerinin altı ayda bir kontrol edilmesi, yıllık genel bakımlarının yapılması, standartlara uygun toz kullanılması ve dört yıl sonunda tozunun değiştirilmesinin gerektiğini belirtiyor.

Yapılan denetimlerde, birçok işletme ve konutun, yangın tüplerinin yenileme sürelerini geçirdiği gözlemleniyor. Bu durum, yangın anında tüplerin etkisiz kalmasına yol açabilir.

Yangın güvenliğine dair bilinçlenme, hem bireylerin hem de toplumun genel güvenliği için kritik bir ihtiyaçtır.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme