ATM'lerde para çekme limiti değişti!

ATM'lerin günlük para çekme limiti değişti. Güncellenen limit sınırı artırıldıktan sonra vatandaşlar veznede sorun yaşadı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

ATM'lerde para çekme limiti değişti. Yeni güncelleme ile vezneden 10 bin TL altındaki işlemlere yasak getirildi. Veznelerden 10 bin TL altındaki tutarlarda para çekim işlemi gerçekleştirilmeyecek ve insanlar ATM'lere yönlendirilecek.

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı, Prof. Dr. Şenol Babuşçu yaptığı açıklamada; ‘Vezneler para çekme işlemleriyle boğuşup kartı, kredi ve ek hesap satışı yapamıyor diye bu uygulamaya geçtiler' dedi.

Veznelerde yaşanan yoğunluğun üstesinden gelmek için ve vatandaşın işlemlerini daha çabuk gerçekleştirebileceği yönündeki kararla birlikte ATM'lerdeki işlem limiti güncellendi. Güncellenen değişiklik ile beraber ATM kullanımının artırılması planlanıyor.

ATM'lerden para çekim limiti artırılması bazı olumsuzluklara sebep oldu. Bu kararla birlikte 65 yaş üstü vatandaşlar mağduriyet yaşadı. Karar, okuma yazma bilmeyen vatandaşların ATM'lerden işlem yapmasını zorlaştırdı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme