Avukat Orhan Kaftanoğlu'na 15 Yıl Hapis Cezası: Dolandırıcılık İddialarıyla Yargılanıyor

Kayseri'de, iş insanları Mustafa U. (53) ve İbrahim U.'yu sahte belgelerle 41 milyon TL dolandırdığı öne sürülen 79 yaşındaki avukat Orhan Kaftanoğlu, Ankara'da yakalanarak tutuklandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Kayseri'de, iş insanları Mustafa U. (53) ve İbrahim U.'yu sahte belgelerle 41 milyon TL dolandırdığı öne sürülen 79 yaşındaki avukat Orhan Kaftanoğlu, Ankara'da yakalanarak tutuklandı. 50 yıldır avukatlık yaptığını belirten Kaftanoğlu, ifadesinde, yurt dışında olmadığını ve Ankara'da bulunduğunu vurgulayarak, “80 yaşına geldim, birçok sağlık sorunum var. Beni haksız yere suçluyorlar, bu kişilerin bana borcu vardı” dedi.

Suçlamalar ve İddialar

Kaftanoğlu'nun, 2003 yılından itibaren kardeşler Mahmut U. ve İbrahim U.'ya yönelik düşen bir davayı kullanarak, "adli para cezası uygulanacağı, ödenmemesi halinde hapis cezasına çarptırılacakları" gibi korkutmalarla haksız kazanç sağladığı iddia ediliyor. Savcılık soruşturmasında, Kaftanoğlu'nun 2013-2020 yılları arasında çeşitli miktarlarda sahte belgeler düzenleyerek 41 milyon TL'den fazla para aldığı öne sürüldü.

Mahkeme Süreci ve Yargıtay'ın Bozma Kararı

Kaftanoğlu hakkında Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından dava açıldı. Mahkeme, Kaftanoğlu'nu 15 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına ve 330 bin TL para cezasına çarptırdı. Sanık avukatın tutuksuz yargılanması üzerine yakalama kararı çıkarıldı. İtiraz üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 11. Ceza Dairesi, sanığın başka bir dosyası daha olduğu gerekçesiyle davaların birleştirilmesi gerektiğine karar vererek dosyayı yerel mahkemeye geri gönderdi.

Kaftanoğlu'nun İfadesi

Kaftanoğlu, yakalanmasının ardından verdiği ifadesinde, 80 yaşında olduğunu ve sağlığıyla ilgili sorunlar yaşadığını belirtti. İddiaları reddeden Kaftanoğlu, "Bu kişilerin bana borcu vardı ve ödememek için böyle bir yol izlediler. Alacaklarımı her zaman makbuz karşılığında aldım, dolandırıcılık yapmadım" diyerek kendisini savundu.

Kaftanoğlu'nun yakalanmasının ardından, ceza mahkemesi sürecinin nasıl sonuçlanacağı merak konusu. Yerel mahkeme, sanığın meslekten 7 yıl süreyle men edilmesine ve yakalama kararının devamına hükmetti.

DHA

Bakmadan Geçme