Az malzemeli tarifler – Boşnak Şekerparesi – Ramazan ayına özel tarifler

İftar sofralarında özellikle tatlılar çok önemlidir. Akşama kadar kan şekeri düştüğü için neredeyse herkes iftar sofrasında tatlı tüketmek ister. Bizde Ramazan ayına özel tarifler serisinde sizler için hem az malzemeli hem de bol lezzetti bir tarif hazırladık: Boşnak Şekerparesi. İşte tarifin tüm detayları Kayseri Anadolu Haber'de…

Ramazan ayında en çok araştırılan konuların başında tatlı tarifleri geliyor. İftar sofralarını süsleyen tatlılara bir yenisini daha ekliyoruz: Boşnak Şekerparesi. Az malzemeli bu nefis tatlı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

Boşnak şekerparesinin içinde yumurta, şeker, yağ ve un bulunuyor. Şerbeti ile buluşan bu nefis tatlı iftar sofralarınıza renk katacak. Yanında dondurma ile servis edebileceğiniz bu tatlıyı yapmak ise oldukça kolay. İşte tarifin detayları;

Malzemeler

Hamuru için:

3 yumurta sarısı
1 su bardağı sıvı yağ
150 gram margarin
Yarım su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
4 su bardağı un

Şerbeti için;

3 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
2-3 damla limon suyu

Hazırlanışı

İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım. Su ve şekeri, şeker eriyene kadar karıştıralım. Kaynayan şerbetin altını kısıp, limon suyunu ekleyerek 15 dakika kısık ateşte pişirelim. Pişen şerbeti soğumaya bırakalım. Hamuru için bir kasede yumurta sarısı, sıvı yağ ve eritilmiş margarini karıştıralım. Üzerine toz şeker, yoğurt, kabartma tozu ve ceviz içini ekleyip karıştıralım. Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Avucumuza aldığımız paçaları yuvarlayıp uzunlamasına şekil verelim. Borcama dizdiğimiz Boşnak şekerparelerine 2 adet fındık koyalım. 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim. Tatlıyı fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbetle buluşturalım. Şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme