Az malzemeli tarifler – Yumuşamayan elmalı kurabiye tarifi

Kış aylarının favori kurabiyesi olan Elmalı Kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Bu tarifi diğer tariflerden ayıran özellik kurabiyenin uzun süre yumuşamaması oldu. Az malzemeden oluşan bu tarif, hem pratik hem de bol lezzetli… Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kolay ve basit malzemelerle hazırlanan elmalı kurabiye tarifi, evdeki malzemelerle kolaylıkla yapabilir. Hem pratik hem de lezzetli elmalı kurabiye tarifi kahve yanı atıştırmalıklarınızın yeni favorisi olmaya aday olacak. Kurabiyenin uzun süre yumuşamaması tercih etmenizin başrolü olacak.

Kış aylarının favori kurabiyesi olan Elmalı Kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Bu tarifi diğer tariflerden ayıran özellik kurabiyenin uzun süre yumuşamaması oldu. Az malzemeden oluşan bu tarif, hem pratik hem de bol lezzetli… Elma ve tarçın uyumunun mükemmel lezzetiyle buluştuğu bu tarif, hem misafirlerinizi hem de ailenizi şaşırtacak. İşte tarifin detayları;

Malzemeler

200 gram margarin
2,5 su bardağı un
2,5 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu

İç harcı için;

2 elma
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 kahve fincanı ceviz içi
1 tatlı tarçın

Hazırlanışı

Uygun bir karıştırma kabına kurabiye hamuru için tüm malzemeleri koyarak yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edelim. İç harcı için elmaları rendeleyip, ocakta suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirelim. Ardından ceviz, pudra şekeri ve tarçını ekleyip karıştıralım.

Hamurumuzu iki eşit parçaya bölelim. 1 santimetreden daha ince olacak şekilde hamuru açalım. Açtığımız hamuru bıçakla pizza dilimi gibi 8 eşit parçaya bölelim. Kalın yerine elmalı harcı koyarak ince yere doğru yuvarlayalım. Yağlı kağıt serili tepside, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirelim. Pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme