Az malzemeli tatlı tarifi - Portakallı irmik topları - Pratik tatlı tarifleri

Lezzetli bir sürprizle kahve keyfinizi taçlandırın! Portakallı irmik topu tatlısı, pratik tarifiyle damakları şenlendiriyor. Hafif ve nefis bu tatlı, kahve yanında mükemmel bir eşlikçi. Şimdi hemen deneyin, lezzet dolu anlara kapı aralayın!Kurabiye haberleri, tatlı haberleri için Kayseri Anadolu Haber'i takip etmeyi unutmayın...

Gastronomi dünyasına yeni bir tat geliyor: Portakallı irmik topu tatlısı! Bu pratik tarif, hem hafifliğiyle hem de lezzetiyle öne çıkıyor. İnce bir irmik hamurunun içine gizlenen portakal aroması, tatlı severleri mest ediyor. Özellikle kahve severler için ideal bir seçenek olan bu tatlı, sohbetlerinizi tatlandırmaya geliyor. Hem kolay hem de lezzetli olan bu tarifi denemek için malzemeleri toplayın ve mutfakta şölen başlasın!

İşte tarifin hazırlanışı;

Portakallı İrmik Topları
Malzemeler;
2 adet portakal
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi (yarısını süslemek için ayırın)
4-5 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı bal ya da pekmez (arttırılabilir)

Yapılışı;
Rendenin küçük kısmıyla portakal kabuğundan biraz alıyoruz,
Daha sonra portakalı soyup robottan geçiriyoruz,
Tavaya döküp irmik ekliyoruz ve kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz, Tamamen soğuduktan sonra bal ve kabukları ekleyip karıştırıyoruz,
Küçük parçalar koparıp elimizle yuvarlıyoruz,
Eritilmiş bitter çikolata ile süsleyebilirsiniz

Şimdiden herkese afiyet olsun.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme