Babaannenizin Dedesinin Babaannesini Biliyor Musunuz?

İnsanlar tarih boyunca soyağaçlarına ve geçmişlerine yönelik ilgi duymuş ve araştırma yapmışlardır. Peki siz hiç soyağacınızı merak ettiniz mi? Soyağacınızı tek tıkla öğrenmek mümkün. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

E-Devlet sisteminin hayatımıza girmesiyle birçok hizmet dijital ortama taşındı. Dijital ortamda yer alan hizmetlerden birisi de alt-üst soy sorgulama ekranı. Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından sunulan dijital hizmete göre tek tıkla ailenizin geriye dönük onlarca senelik soyağacını görmeniz mümkün. Peki geçmişe yönelik soyağacında hangi bilgiler nasıl görüntülenebiliyor.

İşte Yer Alan Bilgiler

Yaptığınız sorgulamada, aile büyüklerinizi, doğum yerlerini, vefat tarihlerini, nüfusa kayıtlı olduğu yerleri ve anne babalarının isimlerini görmek mümkün.

E-devlet şifreniz varsa...

E-Devlet kapısı tarafından sunulan hizmete giriş yapabilmek için e-Devlet şifresi sahibi olmanız veya mobil bankacılık kullanarak giriş yapmanız yeterli. E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, Merhaba, size nasıl yardım edebilirim? arama çubuğuna Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama yazmanız yeterli, yoğunluğa bağlı olarak 5-10 saniye süren sorgulama neticesinde nüfus kayıtlarına ve tüm soyağacınızı görüntüleyebilirsiniz.

Sorgulama ekranına ulaşmak için http://www.turkiye.gov.tr adresine tıklayabilirsiniz.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme