Bakan Açıkladı: Şikâyet Edin!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından özel hastanelerin fiyat farkı taleplerine ilişkin açıklama yaptı.

TAKİP ET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Genel Sağlık Sigortası (GSS) olan vatandaşların özel hastanelerden sağlık hizmeti alırken talep edilen ücretlerin yasal sınırlar içeresinde olması gerektiğini aksi durumda vatandaşların durumu ilgili mercilere şikâyet etmesi gerekliliğinin altını çizdi.

5 Katı Ceza Uygulanacak!

Özel hastaneler ve vakıf üniversitelerinin, belirlenen yasal sınırları aşmamak kaydıyla ilave ücret alabileceğine değinen Işıkhan, şunları kaydetti:
‘Özel hastanelerin sizden talep ettiği ilave ücretle ilgili SGK'ye yaptığınız şikâyet başvuruları incelenerek usulsüz uygulamalar tespit edilirse cezai işlem uygulanır. Fazla ilave ücret alınması durumunda her bir hasta için fazla alınan ilave ücret bedelinin 5 katı ceza uygulanır.'

Bakan Işıkhan böyle bir durumda karşılaşan vatandaşların ‘Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlükleri, ALO 170 ve CiMER üzerinden şikayetlerini yapmalarını talep ediyoruz.' dedi.

Genel Sağlık Sigortalı vatandaşlarımız sağlık hizmeti alırken talep edilen ilave ücretin yasal sınırlar içinde olması gerekmektedir.

Bu konuda Sosyal Güvenlik Kurumumuz hassasiyetle hareket etmekte olup tespit edilen usulsüzlüklere cezai işlem uygulamaktadır.

SGK ile anlaşmalı… pic.twitter.com/hz1sOfswCK — Prof. Dr. Vedat Işıkhan (@isikhanvedat) August 23, 2024

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme