Bakan Kirişçi'den Kayseri'ye müjde!

Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi(TAKE) kapsamında çiftçilere yapılan temsili tohum dağıtımı töreninde Tarım Orman Bakanı Vahit Kirişci Kayseri'ye müjde verdi.

TAKİP ET

İLK OLARAK BÜYÜKKILIÇ AÇIKLADI


Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri'de 1 milyon 200 bin metrekarelik alana yapılacak Sera Organize Projesi'nin onaylandığını belirterek, “Beklediğimiz bir müjde vardı. Bu güzel Cuma gününde Sera Organize diye nitelendirdiğimiz 1 milyon 200 bin metrekarelik projemiz onaylandı. Onun da müjdesini sizlere veriyoruz, şehrimize hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Kayseri'yi seracılığın da merkezi yapacağız. Himmetdede'nin oradaki sıcak suyla ilgili projeyi kastediyorum, onun da buradan müjdesini vermiş olalım, dağıtmaya devam ediyoruz, devletimiz de dağıtıyor, belediyemiz de dağıtıyor. Maşallah müdürlüğümüz de bizimle yarışıyor, inşallah bereket olsun diyoruz. Salı günü de biz tekrar dağıtacağız, Kayseri'mizi bir tarım kenti yapma yönünde gayret göstereceğiz” diye konuştu.

AKAR, KİRİŞCİ İLE TELEFONDA KONUŞTU


Milli Savunma Bakanı ve Kayseri 1'inci Sıra Milletvekili Adayı Hulusi Akar, TAKE projesi kapsamında gerçekleştirilen temsili tohum Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile yeni proje hakkında telefon görüşmesi yaptı. Bakan Kirişçi: ”Bütün Kayserili hemşerilerimize selamlarımı, saygılarımı sunuyorum. Kayseri özelinde kent tarımı başlığı altında hayata geçirmek istediğimiz projelerimiz var. Onlardan bir tanesi de jeotermalin olduğu bölgelerde jeotermali kullanarak, endüstriye seralarda sebze üretimi gerçekleştirmektir. Böylelikle Kayserililer kendi ihtiyaçlarını, sonrasında da fazlasını da komşu ve civar illere satışını yapmasını, hatta yurt dışına ihraç etmesini sağlamış olacağız. İşin hem istihdam boyutu hem üretim boyutu var. Hem de bir kentin kendine yeterliliği, ürünün tazeliği, lojistik maliyetlerinin minimuma inmesi gibi hususlarda büyük bir avantaj sağlamış olacağız. Kayseri'mizi bu konuda destekliyoruz.' Dedi

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme