Bakandan Dikkat Çeken Depremzede Açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 6 Şubat depremlerinin ardından dikkat çeken depremzede açıklamasında bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara'da düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda depremzedelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Göktaş, 6 Şubat depremlerine dair çocuk kaybolma iddialarıyla ilgili olarak şunları söyledi: ‘Odağında çocukların olduğu bu dezenformasyon çabasına tekrar girişilmesini, çocuklarımızın bu kirli siyasete alet edilmesini en güçlü şekilde kınıyorum. 1912 çocuğumuzdan bir tanesinin bile kayıp olmadığını tekraren ilan ediyorum.'

Göktaş, felaketin ilk anlarından itibaren devletin aciz gösterilme çabaları ve kötü niyetli çevrelerin yalan haber üreterek kamuoyunu yanıltma girişimleriyle ilgili uyarılarda bulunarak, ‘Bugün aynı çevrelerin küresel bazı gündemleri fırsat bilerek aynı kaos arayışına tekrar girdiklerini üzülerek görüyoruz' ifadelerini kullandı. Depremde kayıplar yaşayan çocuklarla ilgili bilgilerin felaketin ilk günlerinden itibaren şeffaf bir şekilde paylaşıldığını vurgulayan Göktaş, çocukların kimlik tespitlerinin devletin ilgili birimleri tarafından titizlikle yapıldığını belirtti.

Ayrıca, çocukların kayıp olmadığı gerçeğine rağmen bu dezenformasyon çabasının devam etmesini kınayarak, ‘Bu çocukların kimlik tespitleri devletin ilgili birimleri ile çok titizlikle yapıldı. Bir tanesinin dahi kayıp olması durumunun söz konusu olmadığının bir kez daha altını çiziyorum' şeklinde açıklamalarda bulundu. Göktaş, bu durumu, depremzedelerin zorlu süreçlerine rağmen gece gündüz demeden çalışan mesai arkadaşlarının fedakarlıklarının hiçe sayılması ve büyük bir haksızlık olarak nitelendirdi. Yasal haklarını kullanacaklarını ve konuyu sonuna kadar takip edeceklerini kamuoyuna bildirdi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme