Bakanlık açıkladı! Temizlik personeli sorununun nedeni belli oldu!

Milli Eğitim Bakanlığı son günlerde okullardaki temizlik sorunlarıyla ilgili iddialara cevap verdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada temizlik sorunu nedeni olarak yeterli başvuru gelmemesi gösterildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Milli Eğitim Bakanlığı kamuoyunda sıkça yer alan okullardaki temizlik sorunu ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada okullardaki durum ve temizlik personellerine ilişkin bilgiler yer aldı.

49 Bin 487 kadrolu personel var

Millî Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada Bakanlığa bağlı 60 bin 487 okulun temizlik malzemesi tedarikinin ve temizlik işlemlerinin Bakanlıkça yapıldığını belirtti. Aynı zamanda okullarda kadrolu olarak istihdam edilen 49 bin 578 personelin olduğu açıklandı.

Yeterli başvuru olmadı, Sorunlar yaşandı

Bakanlıktan yapılan açıklamada bu yıl kadrolu temizlik personellerinin yanı sıra istihdamı artırmak amacıyla İşgücü Uyum Programı kapsamında 120 bin kişilik kontenjan ayrıldığı ancak uygulamadan kaynaklı sorunlar nedeniyle yeterli başvuru gelmediği ifade edildi.
Bakanlık İUP kapsamında okullarda halihazırda 63 bin 777 personelin görev yaptığını ancak tedbiren 30 bin kişilik Toplum Yararına Program kapsamında kontenjan tahsis edildiğini de belirtti.

143 bin 355 personel görev yapıyor

Bakanlıktan yapılan açıklamada Bakanlığa bağlı 60 bin 487 okulda;
49 bin 578 kadrolu
30 bin Toplum Yararına Program
63 bin 777 İşgücü Uyum Programı kapsamında temizlik personelinin görev aldığının altı çizildi.

Bakanlık İUP kapsamında tahsis edilen ancak dolmayan 120 bin kontenjan için çalışmaların sürdüğünü açıklarken Bakanlık ve TSE tarafından yapılan eğitimlerle yetkilendirilen 8 bin ‘Okulum Temiz Tetkik Görevlileri' tarafından okulların temizlik ve hijyen şartlarının tetkik edildiği vurguladı.

Bakanlık açıklamasının tam metni ise şu şekilde;

Basın Açıklaması

???????? https://t.co/2Gh7qiY1Bd pic.twitter.com/UfB1rprGve — Millî Eğitim Bakanlığı (@tcmeb) September 30, 2024

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme