Baklava Kayseri'nin mi, Yoksa Gaziantep'in mi? Anadolu Haber Sokakta

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Şehir, Kültür ve Sanat isimli dergisinde yer alan 'Kayseri Pastırmasının Özgünlük ve Üstünlüğüne Dair Arşiv Belgeleri' adlı makalede, baklavanın Osmanlı döneminde Kayseri ile anılan bir tatlı olduğu bilgisi yer alıyor. Biz de Anadolu Haber olarak Kayserililere bu konu hakkında ne düşündüklerini sorduk.

Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET

Prof. Dr. Muhittin Eliaçık Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Şehir, Kültür ve Sanat isimli dergisinde yer alan ‘Kayseri Pastırmasının Özgünlük ve Üstünlüğüne Dair Arşiv Belgeleri' adlı makalesinde baklavanın Osmanlı döneminde Kayseri ile anılan bir tatlı olduğunu aktardı. Biz de Anadolu Haber olarak Kayserililere bu konu hakkında ne düşündüklerini sorduk.

İşte cevaplar;

Bir vatandaş, baklavanın Kayseri'ye ait olduğunu belirterek; ‘Baklava bence Kayseri'ye ait bir tatlıdır. Çünkü Kayseri halkı tatlıyı sevdiği için eski dönemlerde, nenelerimiz yufkayı ıslatıp baklava yaparmış. Antep pazarlama konusunda Kayserililerden atak davrandı' diye konuştu.

‘Ne iyi, ne kötü'

Baklavanın Gaziantep'e ait olduğunu vurgulayan bir vatandaş; ‘Ben baklavanın Gaziantep'e ait olduğunu düşünüyorum. Kayseri'deki baklavalar seviyenin ortası bence, ne iyi ne kötü' ifadelerine yer verdi.

‘Baklava Diyarbakır'ın'

Baklavanın Diyarbakır'a ait olduğunu iddia eden başka bir vatandaş ise şu ifadelere yer verdi; ‘Bildiğim kadarıyla baklava Diyarbakır'a aittir. Askerliğimi Diyarbakır'da yaptığım için oradaki baklavayı daha çok seviyorum. Gaziantep'te baklava yemedim.'

‘Baklava Yozgat'a aittir'

Baklavanın Yozgat'a ait olduğunu söyleyen bir vatandaş, şöyle dedi; ‘Baklava Yozgat'a aittir. Kayseri'nin pastırması ve mantısı meşhur... Ben Yozgatlı olduğum için öyle diyorum.'

‘Her yöreye aittir'

Baklavanın her şehre ait olduğunun altını çizen başka bir vatandaş ise; ‘Baklava her yöreye göre değişiyor. Gaziantep'in, Kahramanmaraş'ın, Kayseri'nin de var. Ama ban göre Gaziantep baklavası, Kayseri'nin mantısı ve halısı meşhur daha önce baklava diye bir şey duymadım' dedi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme