Bal kabaklı rulo pasta – Rulo Pasta Tarifi – Pratik tatlı tarifi

Lezzetin doruklarına çıkmaya hazır mısınız? Bal kabaklı rulo pasta tarifi ile tatlı saatlerinizi unutulmaz kılacak, hafif ve lezzetli bir tatlıya hazır olun! Tarifin detayları haberimizde…

Mevsimin taptaze malzemeleriyle harmanlanan bir tatlı şölenine davetlisiniz! Yumuşacık kek, bal kabaklı rulo pasta, çay saatlerinizi renklendirecek enfes bir seçenek sunuyor. Hem pratik hazırlanışıyla hem de lezzetiyle dikkat çeken bu tarif, evde tatlı yapmayı sevenler için ideal. İşte tarifin püf noktaları ve detaylarıyla lezzetin sırları...

İşte tarifin hazırlanışı;

keki için Malzemeler;
-4 adet yumurta
-yarım su bardağı şeker
-1 çay bardağı un
-yarım çay bardağı nişasta
-yarım çay bardağı sıcak su
-1 paket vanilin
-Yarım paket kabartma tozu
-1 su bardağı bal kabak tatlı püresi

Kreması için Malzemeler;
-2 su bardağı süt
-2 adet yumurta sarısı
-1 çay bardağından bir parmak eksik şeker
-1 paket vanilya
-2 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı nişasta
-yarım paket krem şanti

Yapılışı;

Önce kremayı halledelim ki soğumaya bırakalım. Şanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri uygun bir tencerede devamlı karıştırarak pişirelim.
Kenara alalım ve ara ara karıştırarak soğumasına yardımcı olalım. Tamamen soğuduğunda içerisine şantiyi ekleyip çırpalım. Vanilyayı unutmayalım.
Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım. Sıcak suyu ilave edelim çırpalım.
Kalan tüm malzemeleri de ekleyip bir güzel karıştırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine boşaltıp spatula ile yaydıralım.
180 derece ayar fırına gönderelim. Fırından çıkardığımız gibi bir başka kağıdın üzerine ters çevirelim.
Üstte kalan pişirme kağıdını sıyırıp atalım.
Kek sıcağını kaybetmeden rulo yapalım ve bir 15 dakika bekletelim.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme