Bankaların mevduat faizi yarışı bitmiyor! Aylık 85 bin lira!

Türkiye'de politika faizinin etkisiyle son yıllarda mevduat faizleri de yüksek seyrediyor. Bankalar özellikle yeni müşterilerine yüksek faiz getirisi sunuyor. Peki mevduat faizlerinde genel durum ne? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından politika faizinin uzun süredir yüzde 50 bandında sabit tutması Amerikan Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankasının faiz kararları mevduat faizlerinde belirleyici rol oynuyor. Merkez Bankası tarafından alınan faiz kararıyla doğru orantılı olarak artan mevduat faizleri vatandaşlar tarafından yüksek ve risksiz getiri olması nedeniyle tercih ediliyor.

Yüzde 50 ve üzeri faiz veriliyor

Bankaların mevduat faizi yarışı ise hızlandı bankalar hem yeni müşteriler kazanmak hem de mevduat hesabı sayısını artırmak için yeni müşterilere daha yüksek olmak üzere kampanyalar düzenleyerek yüzde 50'yi geçkin faiz fırsatı sunuyor.

2 milyon TL' getirisi ne kadar?

Bir banka tarafından yeni müşterilerine özel olarak sunulan yüzde 53 faiz oranıyla 2 milyon TL tutarında parası bankaya koyan kişi 32 günün ardından brüt 92 bin 677 lira faiz geliri elde etmiş oluyor. Vergi düşüldükten sonra ise kişinin hesabında net olarak 85 bin lirayı geçkin kazanç kalıyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme