Başkan Adayı Kalem: 'Etkin ve Etkili Bir Ziraat Mühendisleri Odası Olacağız'

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyarette bulunan Ziraat Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı adayı Mehmet Kalem, 'Etkin ve etkili bir ziraat mühendisleri odası olacağız' dedi. Açıklamaların detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyarette bulunan Ziraat Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı adayı Mehmet Kalem, etkin ve etkili bir ziraat mühendisleri odası olacağız açıklamalarında bulundu.

Kayseri Ziraat Mühendisleri Odası seçim öncesi 'Meslekte Birlik Grubu', Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyarette bulundu. Ziyarette, odanın geleceğine dair hedefler ve projeler ele alındı.Başkan adayı Mehmet Kalem, konuşmasında özellikle tarım alanlarının korunması ve sanayi yatırımlarının uygun yerlere yapılması gerekliliğine vurgu yaptı. Kayseri'de tarım dışına çıkarılan arazilerin önemine değinen Mehmet Bey, 'Tarım arazilerinin sanayi ve konut yapılaşmasına açılmasına karşıyız. Müsait yerlerde çözüm üreteceğiz' dedi. Başkan adayı Kalem, etkin ve etkili bir ziraat mühendisleri odası olmayı, her kesimle barışık ve uyumlu çalışmayı hedeflediklerini belirttiler. Mehmet Bey, seçim sonrası tarımın sorunlarına çözüm üreteceklerini ve Kayseri tarımının gücünü Türkiye genelinde duyuracaklarını ifade etti. Mehmet Kalem'in yaptığı açıklama şöyle;

'9-10 Aralık 2023 cumartesi ve pazar günleri yapılacak olan ziraat mühendisleri odası genel kurulu ve olağan seçimli genel kuruluna sizleri davet etmeye geldik. Odamız yönetimine talip olan 'Meslekle Birlik Grubu' üyesi arkadaşlarımızla seçim öncesi tüm ilçeleri tüm meslektaşlarımızı odamıza üye ve üye olmayan tüm ziraat mühendislerini seçim öncesi ziyaret ettik. Ve bu ziyaretler sonucunda odamız yönetiminin koşan konuşan ve aktif bir oda olması gerekli doğan sonuç üzerine biz de grubumuzla beraber daha önceden yaptığımız hazırlıklar sonucunda oda yönetimine aday olduk. Bir yola çıktık' dedi.

Başkan Adayı Kalem Gerçekleştirecekleri Faaliyetlerden Bahsetti

Ziraat Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi Başkan Adayı Mehmet Kalem'in bahsettiği faaliyetler şöyle;

Her kurumla barışık olan her kurumla uyumlu çalışan bir oda olacağız.

Başta Kayseri tarımı olmak üzere ülke tarımının sorunlarıyla ilgili çözüm önerileri üreteceğiz.

Hem çiftçilerimizi hem de Kayseri tarımının tüm paydaşlarını birleştiren, bir araya getiren ve Kayseri tarımının da gücünü artık Türkiye'de duyuran bir oda olacağız.

Tarımın paydaşlarıyla beraber en az ticaret kadar, en az turizm kadar en az siyaset kadar da konuşulmayı hedefliyoruz.

Saygınlığı, mesleki itibarı başta olmak üzere mesleğimize karşı oluşan tehdit, şiddet ve adeta yok sayıldığımız günlerden çıkmak üreten üretenlerin can yoldaşı olan, çiftçilerin Kayseri tabi kardeşi olan köylünün ve üreticinin adeta gönüldaşı olan bir oda yönetimi olacağız.

Kalem konuşmasını söyle bitirdi; 'Değerli basın mensupları, biz artık grubumuzla beraber çok daha aktif bir oda yönetimi olarak inşallah pazar günkü seçimden sonra da sizlerle beraber olmayı, Kayseri'nin lokomotifi olan tarımın tarımsal sanayinin sesi olmayı üretenlerin sesi olmayı hedefliyoruz' dedi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme