Başvurular Başladı - Sınav Ücreti Ne Kadar?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için ön lisans düzeyinde başvuru süreci başladı. Sınav ücteri ve sınava dair diğer detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Tüm Türkiye'de merakla beklenen ve vatandaşlara kamu kurumlarında çalışma olanağı tanıyan KPSS Sınavına ilişkin ön lisans sürecinin detayları belli oldu.

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından yapılan duyuruya göre, ön lisans KPSS başvuruları bugün başladı. Başvuru süreci 13 Haziran ile 2 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Başvuru sürecinde geç kalan adaylar için ise 9-10 Temmuz tarihlerinde geç başvuru imkânı sağlanacak.

Adaylar tarafından büyük bir ilgi ile takip edilen ön lisans KPSS sınavı, ÖSYM'nin belirttiğine göre, 1 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav sonuçlarının açıklanması ise 20 Eylül tarihinde adaylarla paylaşılacak.

Sınav Ücreti Ne Kadar?

KPSS ön lisans başvuru yapacak adayları sınav ücreti de merak edilen konular arasında yer alıyor. Açıklamalara göre sınav ücreti 350 lira olarak belirlendi.

KPSS, devlet kurumlarına atanmak isteyen adayların girmesi gereken önemli bir sınavdır. Özellikle kamu kurumlarının çeşitli pozisyonlarına alımlar, KPSS puanıyla belirlenir. Bu nedenle adayların sınav takvimini ve başvuru sürelerini dikkatlice takip etmeleri önemlidir.

ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan ösym.gov.tr üzerinden başvuruların gerçekleştirilmesi mümkündür.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme