Başyazıcıoğlu'dan hileli sucuk açıklaması: Bize ait değil!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan taklit veya hileli ürün üreten firmalar arasında yer alan Başyazıcıoğlu'dan konuya ilişkin açıklama geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tüm Türkiye'de yapılan denetimler sonucunda Kayserili firmaların da aralarında bulunduğu pek çok firmada yapılan usülsüzlükler tespit edilmiş, firmalar Bakanlık sitesinde bir bir ifşa edilmişti. Kayseri'de de listede yer alan 12 firma arasında Kayserililerin güvenerek aldığı Başyazıcıoğlu firması dikkat çekmişti. Başyazıcıoğlu'ndan konuya ilişkin açıklama geldi.

Markaya ait dana sucukta baş eti kullanıldığı tespit edilen ürün hakkında açıklama yayımlayan Başyazıcıoğlu söz konusu işletme ile bağlantısı bulunmadığını belirtti.

Başyazıoğlu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, ‘Tarım ve Orman Bakanlığı'nca internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda taklit ve tağşiş yapılan gıdalar başlığı altında firmamız Başyazıcıoğlu Et ve Gıda Sanayi Ticaret ve Anonim Şirketi Başyazıcı markamıza ait Evlik Dana sucuk ürününde Sakatat (Baş eti) kullanıldığı sebebiyle uygunsuzluk bulunduğu belirtilerek duyuru yapılmıştır. Bahsi geçen 2021 yılında üretilmiş 270 p. nolu ürünümüze ait ;Kayseri 3. Asliye Hukuk mahkemesi hakimi ve bilirkişi nezdinde fabrikamızdan alınan şahit ürün; 24.12.2021 tarihinde histolojik analizi yapılmak üzere Tarım Ve Orman Bakanlığı Kayseri Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğüne gönderilmiş 2102707059 nolu numune histolojik analiz rapor sonucunun Türk Gıda Kodeksine uygun olduğu tespit edilmiştir. Yerel satış noktalarında farklı markalara ait sucuklar satılmaktadır. Söz konusu noktadan alınan Başyazıcı etiketli ürünün Başyazıcı'ya ait olmadığı, etiketin değiştirilmesi ve markamızın haksız kullanımı sebebi ile davamız devam etmektedir. Bahsi geçen yerel işletme ile herhangi bir bağlantımız bulunmamaktadır.

Tüm market zincirlerinden alınacak ürünlerimizin Türk Gıda Kodeksine uygun olduğunu beyan ederiz. Tüketicilerimiz tüm ürünlerimizi gönül rahatlığıyla tüketebilirler'

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme