Bayat Kekleri Değerlendirin - Pratik Tatlı Tarifleri
Bayat kekleri değerlendirmenin pratik yolu! Harika tatlı tarifi ile lezzet şölenine hazır olun. Kurabiye Haberleri, Tatlı Haberleri için bize takip etmeye devam edin. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...
Günlük hayatta sıkça karşılaştığımız bayat kek sorununu çözmenin lezzet dolu bir yolunu bulduk! Artık bayat kekleri değerlendirmek hiç bu kadar kolay olmamıştı. Pratik tatlı tarifleri ile evinizde lezzet şölenine dönüşecek bu özel tarifleri kaçırmayın. Hem ekonomik hem de lezzetli bu tariflerle mutfağınızı renklendirin.Şimdi bayat kekleri değerlendirme zamanı geldi, lezzetinizi zirveye çıkarın! İşte tarifin detayları;
Malzemeler;
Bayat Kek (yok ise hazır kekleri de kullanabilirsiniz.)
Muhallebisi için;
1 litre süt
2,5 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Tatlının arasına mandalina kullandık fakat siz istediğiniz meyveyi arasına istediğiniz ürünleri de üstüne ekleyebilirsiniz.
Hazırlanışı;
Bir tencereye süt, nişasta, un yumurta sarısı ve şekeri alarak karıştıralım. Muhallebi kaynayana kadar karıştıralım. Bu şekilde un ve nişasta topaklanma yapmaz. Koyulaşan ve kaynayan kremaya vanilyayı ekleyerek ocaktan alalım. Ve soğumaya bırakalım. Hızlı soğuması için başka bir kaba alabilirsiniz. Soğuyan kremayı mikserle çırpalım. Bayatlayan kekleri elimizde ufalayalım. Kupların tabanına iki kaşık olacak şekilde koyalım. Kenarlarına istediğimiz meyveyi ekleyelim. Ve tatlının ortasını krema ile dolduralım. Üzerine yine ufaladığımız keklerden serpiştirelim. Dilediğiniz gibi üstünü süsleyebilirsiniz.
Ayrıca dilerseniz bir borcamda da bu tatlıyı hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun...