Bayatlamayan, Yiyenleri Kıskandıran Poğaça Tarifi – Süt Yerine Bunu Ekleyin!

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olarak bilinen poğaçalarınızın bayatlamadan yumuşacık kalmasını sağlamak için bu püf noktasını bilmelisiniz! Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Poğaçalar, sabah kahvaltılarının olmazsa olmazıdır ve neredeyse her sofrada bulunur. Hem doyurucu hem de lezzetli olan bu hamur işi, bayatlamayıp pamuk gibi yumuşak kalırsa, tadından yenmez hale gelir. Peki, poğaçalarınızın bayatlamadan taze kalmasını nasıl sağlayabilirsiniz?

Bayatlamayan Poğaçanın Püf Noktası

Evde hazırladığınız poğaçaların bayatlamasını önlemek için basit ama etkili bir sır bulunuyor. Süt yerine yoğurt kullanmak! Süt yerine bir bardak yoğurt eklediğinizde, poğaçalarınız adeta pamuk gibi yumuşak olur. Ayrıca, üzerini örtüp hava almasını kısmen engellediğinizde bile poğaçalarınız aylarca bozulmadan kalabilir.

Nefis Poğaça İçin Gerekli Malzemeler

Bayatlamayan ve yumuşacık poğaçalar yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır;

- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 paket yaş maya
- 2 silme tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardağı un
- 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
- Susam ve çörek otu (üzeri için)
- 200 gram beyaz peynir ya da çökelek peyniri
- Yarım demet maydanoz

Not: Poğaçanın İç Harcı Zevkinize Kalmış!

Poğaçalarınızı dilediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz. İster çikolatalı, ister patatesli, ister kıymalı, ister peynirli ya da kaşarlı yapabilirsiniz. Seçim tamamen sizin damak zevkinize kalmış. Biz size genel bir poğaça tarifi verdik; iç harcını zevkinize göre belirlemek sizin elinizde.

Bu püf noktasını uygulayarak, siz de evde hazırladığınız poğaçaların bayatlamadan uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Misafirlerinizi şaşırtmak ve ailenizi mutlu etmek için bu tarifi mutlaka denemelisiniz!

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme