Bayramda Hazırlayabileceğiniz 5 Nefis Et Yemeği Tarifi

Kurban Bayramı'nda misafirlerinize ikram edebileceğiniz hem yapımı kolay hem de birbirinden leziz et yemekleri tariflerini sizler için derledik. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

TAKİP ET

1) Et Kavurma;

Malzemeler

• 1 kilogram et
• 4-5 adet arpacık soğan
• 4 diş sarımsak
• Sıvı yağ
• Kırmızı pul biber
• Tuz

Yapımı

Etleri kuşbaşı doğrayın.
Tavayı da ocağa alıp kızdırın.
Eti tavaya alıp kavurun. Etler suyunu çekince tavaya sıvı yağ ilave edin.
Daha sonra kısık ateşte pişirin.
Soğan ve sarımsakları da tavaya ekleyip pişirmeye devam edin.
Etler suyunu çekene kadar yemeğinizi pişirin. Eğer et suyunu çekmesine rağmen yumuşak değilse yarım çay bardağı kadar sıcak su ilave edebilirsiniz.
Ocaktan almaya yakın, baharatlarını ve tuzunu ekleyin.
Sıcak olarak servis edin.

2) Et Haşlama

Malzemeler

• 1,5 kg dana eti kemikli
• 10-12 adet arpacık soğan
• 1-2 adet havuç
• 2 adet patates
• 3 diş sarımsak
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 2,3 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapımı

İlk olarak kemikli etlerimizi yıkayıp derin bir tencereye alalım.
Üzerine çıkacak kadar su ekleyip 40, 45, dakika etler pişine kadar pişirelim.
Etin pişmesine göre süresi değişebilir.
Ara ara karıştıralım üzerine çıkan köpükleri alalım.
Etimiz pişince süzelim tencereye tereyağını sıvı yağını ekleyip eritelim.
Ayıklanmış arpacık soğanları havuçları patatesleri ilave edip karıştıralım.
3 diş sarımsakları ekleyip bir iki tur daha kavuralım.
Sonra kemikli eti ve süzdüğümüz kemik suyunu tuzunu baharatlarını ekleyip 15-20 dk pişirelim.
Etimiz kemikten ayrılıyorsa pişmiş demektir. Servis tabağına alınca isterseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz.

3) Fırın Ağzı

Malzemeler

• 1 kg kuzu pirzola
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1,5 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 10 tane yeşilbiber
• 10 tane sarımsak
• 3 tane domates
• 100 gram kuyruk yağı (küp şeklinde doğranmış)

Yapımı

Öncelikle pirzolaları fırın tepsisine diziniz. Üzerine zeytinyağını gezdirin, ardından tuz ve karabiberi ekleyin. Karışımı elinizle hafifçe yedirin.
Biberleri ve sarımsakları tepsiye, etlerin üzerine yerleştirin. Daha sonra domatesleri dizin ve kuyruk yağlarını boşluklara ekleyin.
Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 1 saat kadar pişirmeniz yeterli.

4) Tepsi Kebabı

Malzemeler

• Yarım kilo kıyma
• 2 tane kuru soğan
• 2 tane sivri biber
• 1 tane kapya biber
• 3 tane domates
• Yarım demet maydanoz
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı kekik
• 1 çay kaşığı isot

Üzeri İçin;

• Domates
• Biber

Sosu İçin;

• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 su bardağı su

Yapımı

Kebap İçin kıymayı derin bir kap içerisine alalım.
Üzerine minik minik doğradığımız soğan, biber, maydanoz, kabuğunu soyup doğradığımız domates ve de baharatları ekleyip yoğuralım, malzemeler iyice karışsın.
Tepsiye bir santim kalınlığında olacak şekilde elimizle bastırarak döşeyelim.
Üzerine yuvarlak dilimlediğimiz domates ve biberleri dizelim.
Uygun bir karıştırma kabında salçayı suda eritip yemeğimizin en üstüne gezdirelim.
Son olarak yemeğimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında patatesler iyice pişip üzerleri kızarana dek yaklaşık 40 dakika pişirelim. Pişen tepsi kebabımız servise hazır.

5) Sebzeli Et Sote

Malzemeler

• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• 2 adet salçalık kırmızıbiber
• 2 adet dolmalık biber
• 2 diş sarımsak
• 1 adet soğan
• 200 gram mantar
• 500 gram dana eti
• Tuz, karabiber, pul biber

Yapımı

Eti jülyen şeklinde doğrayın. Bir tencereye alıp, kısık ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Zeytinyağını bir tavaya koyup jülyen doğranmış biberler, kıyılmış sarımsak ve piyazlık doğranmış soğanı ilave edin. 1-2 dakika soteledikten sonra dilimlenmiş mantarı ekleyip sotelemeye devam edin. Eti de ekledikten sonra kısık ateşte et yumuşayana kadar pişirin. Tavayı ocaktan aldıktan sonra tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip sıcak servis yapabilirsiniz.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme