Bayramın Tadını Onlar Çıkardı: Mazakaland, Millet Bahçesi ve Piknik Alanları Dolup Taştı!

Kurban Bayramının ilk 4 gününde, Kayseri'deki piknik alanları, Millet Bahçesi ve Mazakaland Eğlence Merkezi adeta dolup taştı. Eğlence merkezi ve piknik alanlarına akın edenlerin tamamına yakınının Suriyeli ve Afgan göçmenlerden oluşması dikkat çekti. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

TAKİP ET

Kayseri'de 9 günlük Kurban Bayramının ilk 4 günü oldukça hareketli geçti. Kayserililerin önemli bir bölümü, Arife günü tatil bölgelerine gitmek için şehri terk ederken, bayramı yakınlarıyla birlikte geçirmek isteyenler ise şehirde kaldı. Bayramın ilk gününde kurban kesimi ile uğraşan vatandaşlar, diğer günlerde ise eş, dost, akraba ve mezarlık ziyaretinde bulundu. Bayram boyunca şehrin cadde ve sokaklarının sakin olduğu gözlemlendi.


Bayramın ilk günü Valilik talimatıyla alışveriş merkezleri kapalı durdu. Ancak eğlence merkezleri ve piknik alanları bayramın ilk gününden itibaren dolup taştı. Şehirdeki tek eğlence merkezi olan Mazakaland en kalabalık günlerini yaşadı. Binlerce vatandaş lunapark ve diğer eğlence araçlarına binerek eğlendi. Bu eğlence merkezine gelenlerin çok büyük bölümünün Suriyeli gençlerden ve ailelerden oluştuğu gözlemlendi.

Bayramda kalabalık olan mekanlardan biri de Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi oldu. Bazı zamanlarda adım atılacak yer olmayan Millet Bahçesi'nde kalabalık yeme ve içme mekanlarının yanı sıra çimenlerin üzerine serilerek keyif çattı. Millet Bahçesi'nde MA (misafir araç) plakalı araçların çokluğu dikkat çekti.

Benzer şekilde Erciyes Kayak Merkezi, Kıranardı, Gesi ve Talas 100. Yıl mesire alanları da günübirlik piknikçilerin akınına uğradı. Kurban etlerini mangalda pişirerek piknik yapanlar, zaman zaman da müzik eşliğinde oyunlar oynadı. Piknik ve mesire alanlarında da yabancı uyrukluların yerli halktan fazla olduğu dikkatlerden kaçmadı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme