Bebek bezi değiştirmek hiç bu kadar kolay olmamıştı

Bebek bezi değiştirmek, özellikle annelerin en zorlandığı konulardan birisi. Bez değişiminde dikkat edilmesi gereken noktalar neler? Detaylar Kayseri Anadolu'nun Kayseri Haberinde…

TAKİP ET

Bebek bezini değiştirmek, özellikle annelerin en zorlandığı konuların başında yer alıyor. Bez değişimi, her anne ve babanın mutlaka öğrenmesi gereken önemli bir konu. Bebek bezi nasıl değiştirilir? Bebeklerin altını değiştirme nasıl yapılır? Bebek bezinin nasıl değiştirileceğini kolay ve anlaşılır şekilde sizler için derledik. Bebeğinizin altını temizlerken rahat olun ve acele etmeyin. Bebeğiniz için ne kadar sakin ve dikkatli olursanız o kadar rahat edilir.
Gözümüzün nuru bebeklerimiz için, kaliteden asla vazgeçmeyin. Bebeklerimiz için, pamuklu bezler, cilt dostu malzemelerden tercih edin.
Erkek bebeklerinde kıvrımların arasını temizlerken sünnet derisine dikkat edip, zorlama yapılmamalıdır. Kız bebeklerinde ise, temizliği önden doğru tercih etmelisiniz.
Bez değiştirme işlemi sırasında yedek bez, özel ıslak mendil, yedek giysiler, kremler ve yağlar gibi malzemeler hazır bulunması şart. Pişik olması durumunda, pişik kremleri kullanılmalı ve bakım bezi değiştirilmelidir. Pişik kremlerini, pişik olmadan önce kullanılması gerekiyor.
Bebek bezi değiştirme işlemini adım adım maddeler şeklinde yapmakta yarar var:
Temizlik bu işin altın kuralı, bundan dolayı ellerinizi iyice yıkayın ve alt değiştirme örtüsünü kullanın.
Bebeği temizledikten sonra kirli bez götürülür; dikkatli bir şekilde sarılarak, bir poşete koyulur.
Bebeğin poposu temizleme mendili ile silinir, cildin tahriş olmaması için kalitesi düşük ıslak mendil kullanmamaya gayret gösterin.
Popo temiz bir havlu ya da havlu kağıt mendil ile kurulanır.
Pişik önleyici krem sürebilirsiniz. Yukarıda da belirtildiği gibi Pişik kremlerini, pişik olmadan önce kullanılması gerektiğine önem verin.
Temiz bebek bezini yerleştirme biraz zahmetli görünse de bebeğinizi ayaklarından nazikçe tutarak açın, ardından çok fazla sıkı olmamakla birlikte cırt cırtlarını bağlayın.
Ardından ellerinizi tekrar yıkayın.
Bu maddeleri takip ederek, bebeklerin hijyenini ve konforunu en üst düzeyde tutabilirsiniz. Bebek bezi değiştirmek, yazının başında da belirtildiği gibi sizin için sorun olmayacak.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme