Beceriksiz gelin kurabiyesi – Az malzemeli tarifler
Halk arasında beceriksiz gelin kurabiyesi veya damat boğan kurabiyesi olarak bilinen nişastalı bu kurabiye son günlerin favorisi. Az malzemesi ile kolaylıkla hazırlanan bu kurabiye kış akşamlarında çay yanınıza eşlik edecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Halk arasında damat boğan veya beceriksiz gelin kurabiyesi olarak bilinen nişastalı kurabiye kış akşamlarınızı lezzetlendirecek. Kolay yapımı ve az malzemesiyle mutfaklarınızın yeni gözdesi olacak.
Margarin, yumurta, pudra şekeri ve nişastadan oluşan bu kurabiye narin yapısıyla biliniyor. Ağızda dağılan efsanevi lezzetin tadına ilk kez bakanların bir daha vazgeçemediği ifade ediliyor. İşte tarifin detayları;
Malzemeler;
250 gram margarin
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu ve vanilya
Aldığı kadar nişasta
Hazırlanışı
Margarin ve yumurtanın oda sıcaklığında beklemesi gerekiyor. Uygun bir yoğurma kabının içerisine pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve 200 gram kadar nişastayı ekleyerek iyice harmanlayın. Daha sonra içerisine yumuşamış margarin ve yumurtayı ekleyip yoğuralım. Daha sonra nişastayı yavaş yavaş alabildiği kadar ekleyerek yoğurmaya devam edelim. Nişastanın yeterli olduğunu elinize alıp şekil verdiğinizde çatlamasından anlayabilirsiniz. Şekil verdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepside 170-180 derece 30 dakika kadar pişirin. Üstünün kızarmasına gerek yok. Altı kahverengileşince alabilirsiniz. Şeker miktarı az görünebilir ancak kıvamlı bir tatlılığı olacaktır. Afiyet olsun!