Behice Yazgan Lisesi'nde Çanakkale Savaşı

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü nedeniyle Behice Yazgan Kız Anadolu Lisesi'nde Çanakkale Savaşı anlatıldı ve şehit ile gaziler anıldı.

Gerçekleşen programa Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Kocasinan Kaymakamı Ali candan, Bölge Jandarma Komutanı Namık Boran, İl Jandarma Komutanı Halil Uysal, 1. Komando Tugay Komutanı Aydoğan Aydın ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.
Behice Yazgan Kız Anadolu Lisesi öğrencilerinin şiir, türkü, marş ve Çanakkale destanları ile canlandırdıkları zafer, konuklar tarafından yoğun ilgi ve beğeni toplarken, duygulu anlar da yaşattı. Program başlangıcında Türk Milleti'nin ulu vasfı ile verdiği bağımsızlık ve vatan mücadelesine değinen Okul Müdürü İbrahim Uyar, 'Şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetler anıyoruz' dedi. Düzenlenen gösteri sonrasında okulda açılan Çanakkale Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı'ndan kalan askeri teçhizat ile dokümanların bulunduğu ve bugüne kadar Kayseri'den şehit olan askerlerin isimleri bulunan sergi gezildi. Sergi sonrasında ise hoşaf ve ekmekten oluşan Çanakkale menülü yemeğe geçildi.
KAYSERİ'DEN1853-1922 YILLARI ARASINDA 1730 ŞEHİT
Behice Yazgan Kız Anadolu Lisesi'nde düzenlenen sergide, Kayseri'den 1853 ile 1922 yıllarında geçen İstiklal Harbi, 1. Dünya Harbi gibi bütün savaşlarda şehit düşen askerlerin de isimleri ve bilgileri ziyaretçilere sunuldu. Söz konusu yıllar arasında Kayseri'den toplam 1730 şehit verildiği sergilenirken, şehitlerin isim ve soy isimleri, Kayseri'nin hangi ilçesi ile mahallesinden bulunduğu, rütbeleri, lakapları, nerede ve tam olarak hangi tarihte şehit olduğu bilgileri de paylaşıldı. HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme