Beklenen İhale İptal Edildi!

Sevilay Sabancı Çınar'ın Atlı Köşk'teki 1/48 hissesinin satışına yönelik düzenlenen ihale, en yüksek teklifi veren eski avukat Hulki Gürcan'ın 200 milyon liralık bedeli ödememesi nedeniyle iptal edildi. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de…

Çınar, 24 Temmuz 2024 tarihinde Atlı Köşk'teki hisselerini 31 milyon 250 bin liradan satışa sunmuştu. Açık artırmaya yoğun ilgi gösterildi ve toplamda 183 teklif alındı. 31 Temmuz'da gerçekleştirilen ihale sonucunda, Çınar'ın daha önce avukatlığını yapmış olan Haldun Hulki Gürcan, 200 milyon lira ile en yüksek teklifi veren kişi oldu.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, İstanbul Gayrimenkul Satış İcra Dairesi, Hulki Gürcan'ın yedi günlük ödeme süresi içinde 200 milyon lirayı yatırmaması nedeniyle ihalenin iptaline karar verdi. İhale, ilk açık artırmadaki şartlar doğrultusunda yeniden gerçekleştirilecek.

Sabancı Ailesi'nden Açıklama: Müze Vasıf Devam Edecek

Gazete Bu arada Sabancı Ailesi, Sevilay Çınar'ın Atlı Köşk'teki hissesini bir internet sitesi üzerinden satışa çıkarması üzerine avukatları aracılığıyla bir açıklama yaptı. Açıklamada, ‘Sevilay Çınar'ın, Atlı Köşk'ün itibarını zedelemeye yönelik manipülatif açıklamalarını üzüntüyle izlemekteyiz,' ifadelerine yer verildi.

Sabancı Ailesi'nin açıklamasında ayrıca, Atlı Köşk'ün 47/48'lik hissesinin Hacı Ömer Sabancı Holding'e ait olduğu ve taraflar arasında ortaklığın giderilmesine yönelik hukuki sürecin devam ettiği belirtildi. Köşkün müze vasfının da kesintisiz sürdüğü ve sürdürüleceği vurgulandı.

Açıklamada, yargı süreci devam ederken Atlı Köşk gibi değerli bir mülkün basit bir satışa konu olamayacağı ve ilan sitesine konulan satış ilanlarının hukuka aykırı olduğu ifade edildi. Sabancı Ailesi, bu tür iddialara itibar edilmemesi ve konuya gereken hassasiyetin gösterilmesini talep etti.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme