Binlerce Kişiye İstihdam Sağlayacak O Tekstil Fabrikası Yeniden Açılıyor!

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde yer alan ve geçmişte birçok skandal iddia ile gündeme gelen Tomarza Tekstil Atölyesi, yeniden faaliyete geçiyor. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde yer alan ve geçmişte birçok skandal iddia ile gündeme gelen Tomarza Tekstil Atölyesi, Belediye Başkanı Osman Koç'un girişimleri sayesinde yeniden faaliyete geçiyor. Atölyenin ihale süreci başarıyla sonuçlandı.

Skandallarla Anılmıştı

İlçedeki iş gücüne katkı sağlamak amacıyla kurulan tekstil fabrikası, bir dönem Tomarza'da yaşayan vatandaşlar için önemli bir gelir kapısı olmuştu. Ancak, işletmenin daha önceki yönetimi sırasında çalışan işçilerin sigorta işlemlerinin yapılmadığı ve maaşlarının asgari ücretin altında kaldığı yönünde ciddi iddialar ortaya atılmıştı.

İşçilere Maddi Zorbalık

Çalışanların maaşlarının banka hesaplarına yatırıldıktan sonra, çeşitli tehdit ve baskılarla işçilerin maaş kartlarına el konulduğu ve paraların büyük bölümünün işverenin muhasebecisi tarafından çekildiği iddia edilmişti. Bu süreçte haklarını arayan kadın işçiler kendilerine destek veren CHP Kayseri İl Başkan Yardımcısı Avukat Niyazi Ünalmış eşliğinde başlattıkları ve sürdürdükleri davayı kazandılar.

Yeni Başkan Yeni Dönem Süreci

31 Mart Yerel Seçimlerinde göreve gelen Osman Koç, yaşanan bu olumsuz sürecin ardından atölyeyi yeniden faaliyete geçirme sözü vermişti. Geçtiğimiz haftalarda Tomarza Sulh Hukuk Mahkemesi'nin verdiği kararla birlikte atölye tespiti yapılmış ve yeniden belediye yönetimine devredilerek ihale süreci başlatılmıştı.

İhale, Belediye Başkanı Osman Koç'un öncülüğünde gerçekleştirilerek, tekstil atölyesi üç yıllığına aylık 85 bin TL bedelle Sinem Tunalıoğlu'na kiralandı. Kira bedelinin her yıl TÜFE oranında artırılması da oy birliği ile kabul edildi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme