Bırakmak istemiyorlar

Siyasi kulisler bir yandan kimlerin milletvekili aday adayı olacağına kilitlenirken, bir yandan da mevcut milletvekillerinin yeniden listeye girip girmeyeceği yoğun olarak tartışılıyor. Kayseri'nin mevcut milletvekilleri, bir dönem daha Meclis'te kalmak için başvuruda bulunmaya hazırlanıyor.

14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimler için takvim netleşti ve milletvekili aday adayları ortaya çıkmaya başladı. Kayseri'de AK Parti, MHP ve CHP'ye yoğun olarak aday adayı başvurusu yapılırken, kamu görevlilerinin istifası için son tarih olan 16 Mart'ta pek çok sürpriz ismin de istifa ederek, aktif siyasete yöneleceği belirtiliyor. AK Parti'de Eski il başkanı Hüseyin Cahit Özden aday adaylığı için müracaat ederken, Kocasinan ilçe Başkanı Hüseyin Okandan da aynı gerekçe ile istifa etti. Daha önce iki kez AK Parti'den milletvekili adayı olan Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı'nın da bugün istifa ederek, adaylık başvurusu yapacağı öğrenildi. MHP, CHP ve İYİ Parti'de de haraketli günler yaşanıyor.

BİR DÖNEM DAHA

Kayseri'de bir yandan kimlerin aday olacağı konuşulurken, diğer yandan mevcut milletvekillerinin yeniden aday olup olmayacağı tartışılıyor. Halkın önemli bir bölümü, siyasi partilerde köklü bir değişim beklerken, mevcut vekillerin yeniden başvuru yapıp yapmayacağını da merak ediyor.

AK Parti'de Genel Başkan Mehmet Özhaseki, listenin tamamen değişmesi gerektiğini belirtiyor. Bu nedenle kendisinin de aday olmaya sıcak bakmadığı biliniyor. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özhaseki'ye aday olması yönünde talimat vereceği belirtiliyor. Erdoğan, Özhaseki'yi liste başı yaparak, tecrübeli bir ismin yönetiminde seçime gideceği ifade ediliyor.

AK Parti Grupbaşkan Vekili Mustafa Elitaş, yakın çevresine yeniden aday olacağını söylediği belirtiliyor. Elitaş'ın Kayseri'den aday gösterilmemesi halinde Ankara'dan gösterileceği ifade ediliyor.

Önceki dönem Enerji Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız'ın da adaylığa sıcak bakmadığı ancak bazı sivil toplum kuruluşlarının ısrarı ile yeniden aday olacağı belirtiliyor. Yıldız'ın da Kayseri'nin yanı sıra Ankara'dan aday gösterilme ihtimali bulunuyor.

3 dönemdir listede kendine yer bulan İsmail Emrah Karayel, İsmail Tamer ve Hülya Atçı Nergis'in de “yeniden aday olmayı hak gördükleri” iddia ediliyor ve 3 ismin yeniden vekil olabilmek için müracaat edecekleri söyleniyor. 3 isimden de “yeniden aday olmayacağız” şeklinde bir açıklama yapılmış değil.

MUHALEFET DE AYNI

MHP'de Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir ile Baki Ersoy'un da yeniden başvuru yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. Özdemir'in de Kayseri'de tabanı olmadığı gerekçesiyle Ankara'ya kaydırılabileceği ileri sürülüyor. Bir başka ihtimal ise Baki Ersoy'un Manisa'dan aday gösterilmesi olarak konuşuluyor.

CHP'de Çetin Arık, bir dönem daha vekil olabilmek için fırsat kollarken, İYİ Parti'de Dursun Ataş'ın liste başı olarak seçime girecek. Özellikle CHP'de Arık'ın tekrar aday gösterilmemesi için yoğun kulisler yapılıyor. >>Haber Merkezi

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme