Bireysel katılım sermayesine Kayseri'den 1 lisans

Hazine Müsteşarlığı'ndan edinilen bilgilere göre, Kayseri'de bireysel katılım sermayesine aralık ayında sadece 1 lisans başvurusu yapıldığı öğrenildi.

Tüm dünyada erken aşama işletmelerin finansal ihtiyaçlarını karşılamada yaygın olarak kullanılan finansal bir araç olan ve genel olarak 'melek yatırımcı' tabiri yüksek risk ve yüksek büyüme potansiyeli içeren ancak finansman ihtiyacı içinde olan girişimcilere, kuruluşlarının çok erken bir döneminde yatırım yapan özel bir yatırımcı tipini tanımlamak için kullanılan bireysel katılım sermayesine Kayseri'den 2014 yılı Aralık ayında 1 adet başvuru yapıldığı ortaya çıktı.
EN YÜKSEK İSTANBUL'DA
Amerika Birleşik Devletleri'nde yaygın olarak kullanılan bu sistem sayesinde bir çok yeni ürün ve fikrin hayata geçirildiği görülürken, Türkiye'nin ise bu sisteme yeni yeni ayak uydurmaya çalıştığı biliniyor. Türkiye'de en yüksek bireysel katılım sermayesi lisans başvurusu yapılan ilin ise 2014 yılı Aralık ayı itibariyle toplam 212 lisans başvurusu yapan İstanbul oldu. İstanbul'un ardından ise 25 başvuru ile başkent Ankara, 11 başvuru ile Bursa, 7 başvuru ile İzmir gelirken, ikişer adet lisans başvurusu ile; Adana, Düzce, Ayonkarahisar ve Antalya ile birer adet lisans başvurusu yapan illerin de şunlar olduğu paylaşıldı: Çanakkale, Denizli, Eskişehir, Mersin, Tekirdağ, Kastamonu ve Kayseri. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme