Birleşik Kafkasya Derneği'nde kültür sanat projeleri devam ediyor...

Birleşik Kafkasya Derneği'nin Kayseri'de sivil toplum kuruluşları içerisinde sunmuş olduğu AB (Avrupa Birliği)'nin desteklediği Kısa adı 'Elele' olan, 'Kültür ve Sanat Yoluyla Değişim İçin Diyalog Projesi uygun görülmüş ve bu bağlamda AB tarafından desteklenmişti. 25 bin Euro değerindeki projede sona yaklaşıldı. İş geliştirme uzmanı ve eğitimcisi Reyhan Öztaşkın ile eğitimler dernek binasında son hızıyla sürüyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Birleşik Kafkasya Derneği'nin Kayseri'de sivil toplum kuruluşları içerisinde sunmuş olduğu AB (Avrupa Birliği)'nin desteklediği Kısa adı “Elele” olan, “Kültür ve Sanat Yoluyla Değişim İçin Diyalog Projesi uygun görülmüş ve bu bağlamda AB tarafından desteklenmişti. 25 bin Euro değerindeki projede sona yaklaşıldı. İş geliştirme uzmanı ve eğitimcisi Reyhan Öztaşkın ile eğitimler dernek binasında son hızıyla sürüyor.

Cemil Görücü'nün başkanlığını yürüttüğü, Birleşik Kafkasya Derneği'ndeki eğitimler ise dernek binasında devam ediyor. Çerkes kültürü ile ilgili hazırlanan proje Çerkes müzikleri, müzik aletleri, erkek kıyafetleri, kıyafetlerin dikimine dair kursların açılması Kafkasya ile müzik köprüsünün kurulması konularını da kapsıyor. Katılımcı öğrencilere sertifikaları Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç tarafından teslim edilecek.

Kültür ve Sanat Yoluyla Değişim için Diyalog Projesi hakkında...

AB (Avrupa Birliği)'nin desteklediği kısa adı “Elele” olan, “Kültür ve Sanat Yoluyla Değişim İçin Diyalog Projesi'nin hedefi Türkiye'de kültür alanında hak temelli faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin güçlenmesi, kapasitelerinin artması ve oluşturdukları etkinin tabana yayılabilmesi olarak tanımlanıyor.

Bağımsız bir değerlendirme süreci sonucunda Cemil Görücü'nün başkanı olduğu “Birleşik Kafkasya Derneği “adına İş Geliştirme Uzmanı Reyhan Öztaşkın'ın hazırlayıp yönettiği proje olumlu yanıt aldı. Yürütme süreci devam eden proje 25 bin avro bütçeli hibe desteği almaya hak kazandı.

Birleşik Kafkasya Derneği; insanlığın varoluşundan bu yana bir ifade biçimi olarak gelişen sanat, ortaya çıktığı zamandan bugüne kadar toplumları birleştirme ve geliştirme konusunda da iyi bir araç olmuştur.

Dil, din, ırk, mezhep, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin sanatın birleştirici ve iyileştirici gücü ile tüm farklılıklarımızın bir zenginlik olduğu bilincini, hedef kitlesi 18-29 yaş aralığı olan bu proje ile gençlere hatırlatma hedefi taşıyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme