'Bizim yeni bir fakülte açma derdimiz yok!'
Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Kurtuluş Karamustafa, 'Bizim yeni bir fakülte açma derdimiz yok.' dedi. Canlı yayına katılan Rektör Karamustafa soruları cevapladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...
Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Kurtuluş Karamustafa, 'Bizim yeni bir fakülte açma derdimiz yok.'dedi. Canlı yayına katılan Rektör Karamustafa soruları cevapladı.
"Sorun var mı?" programında Gazeteci Azim Deniz'in sorularını yanıtlayan Karamustafa, "Her açılan üniversiteye rastegele her bölümün açılmasını doğru buluyor musunuz? Her üniversitede mühendislik fakültesinin olması yada makine ile ilgili meslek yüksekokulu olması gibi kararları doğru buluyor musunuz? Önümüzdeki süreçte Kayseri'de açmayı planladığınız meslek yüksekokulu yada fakülte var mı?" sorusuna cevap verdi.
Karamustafa, her ilde bir yükseköğretim kurulunun olmasnı yerinde bulduğunu belirterek, "50 yıl önce şu anda Erciyes Üniversitesi'nin bulunduğu yerdeki mekanlar, o günkü insanlar Hacettepe himayesinde kurulmasıyla kederlenmeseydi bugün aşının üretildiği, Türkiye'nin ilk 10,11,13'e giren farklı kriterler açısından, aşağı yukarı bu derecelerde bulunan ülkenin ve Kayseri'nin medarı iftiharı Erciyes Üniversitesi çıkmazdı." dedi.
'Biz Kayseri Üniversitesi olarak, araştırma üniversitesi olan Erciyes Üniversitesi'nin benzeri olmayı kendimize hedef seçmedik.' diyen Karamustafa, şunları söyledi: "Erciyes Üniversitesi'nin yolu ayrı, o yolda ilerlesin, daha büyük işlere imza atsın. Bizde bakın kendimizi nasıl tanımlıyoruz; Sanayi, ticaret, sağlık, turizm ve kültür şehri, nitelikli ve mesleki teknik yükseköğretim veren bir yükseköğretim müessesi olduğunu söyleyeceğiz. Bizim yeni bir fakülte açma derdimiz yok. İki tane modüler fakültemiz var. Sosyal alandaki açacağımız her programı, sosyal beşeri bilimler fakültesi programı bünyesinde açabilirsiniz. Uygulamalı bilimler fakültemiz de aynı şekilde. Dolayısıyla kıs vadede ve orta vadede yeni bir fakülte gibi sevdamız yok. Mevcut fakültelerimizin fiziksel şartlar olarak insan kaynakları, akademik çalışmalar olarak bulunduklarından daha ileriye taşıma hedeflerimiz ve amaçlarımız var. Bugün Yükseköğretim Kurulu'nda sayın YÖK Başkanımızın bu konudaki gayretli çalışmaları da şu yönde: Mesela biz bir program göndersek, iyi hesap yapmadıysak, iyi planlayamadıysak, iyi savunamadıysak o program açılmıyor. Nitekim başımıza da geldi.Belki iyi savunduk ama işte doluluk oranları vs. dikkate alınınca her başvurduğunuzu YÖK açmıyor. YÖK bu manada nitelikli bir modülasyon görevini yerine getiriyor."