Bomba 'Paralel e-Devlet' iddiası - Doğruysa çok konuşulur!

e-Devlet verilerinin çalınarak paralel e-Devlet kurulduğu iddiası sosyal medyada gündem oldu. Peki iddialar doğru mu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Son zamanlarda kişisel verilerin çalınması konusu sık sık gündeme gelirken vatandaşlar panik havası oluşturmaya devam ediyor. Bu kez de e-Devlet verilerinin çalındığı ve çalan şahıslar tarafından site açılarak paralel e-Devlet kurulduğu iddia edildi.

'Veri sızıntısını önleyemedik' iddiası yalanlanmıştı!

Türkiye'de verilerin içinde vefat eden, ülkeye turistik ya da iş gezisi gibi nedenlerle yasal olarak giriş yapmış yabancıların ve kayıtlı göçmenlerin de içinde bulunduğu yaklaşık 108 milyon kişinin kişisel verilerinin çalındığı üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun da 'veri sızıntısını önleyemedik' şeklinde açıklama yaptığı iddia edildi.

Ancak İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi iddiaları yalanladı, herhangi bir vezi sızıntısının olmadığını açıkladı.

Şahısların verileri çalıp paralel e-Devlet kurduğu iddiası!

Etkili Haber sosyal medya hesabında yer alan iddiaya göre, e-Devlet verilerini çalan şahıslar site açıp paralel d-Devlet kurdu. 200 TL'ye abone olunan sitede, istenilen vatandaşın kimlik fotokopisine kadar erişilebilir olduğu belirtiliyor.

Şahısların ödemeleri Türkiye'de kayıtlı Papara ve IBAN üzerinden kabul etmesinin de dikkat çekici bir detay olduğu kaydedildi.

Ancak resmi kurumlardan herhangi bir açıklama yapılmadı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme